Cemalettin Bilgin

Algılara Yenik Düşen Seçmen!

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşen seçimlerde, seçmenler ALGI’ya yenik düştü!

14 Mayıs seçimlerinde ALGI operasyonlarının yapılacağını tahmin ediyorduk ve tahminlerimizin ötesinde büyük operasyonlar yapıldı.

Milliyetçi Muhafazakar seçmenler neden bu kadar ALGI operasyonlarına yenik düştü?, sosyal medyanın hilelerini bilmediği için, seyrettiği Televizyonların sürekli yala haberler verdiği için.

AK Parti hükümeti senede iki defa Bayram desteği vermeye başladı, bu sene ilk  Ramazan Bayramında 2 bin TL ödeme yaptı, sanırım Kurban  Bayramında da 2 bin TL ödeme yapacaktır.

14 Mayıs seçimlerine girerken CHP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı kemal Kılıçdaroğlu ne demişti?; Türkiye battı, bu bataktan biz çıkartacağız” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Peki Türkiye battı ise, seçimi kazanmaları halinde “her emekliye 15 bin TL Bayram parası vereceğim” sözünün karşılığı varmı?

Ülke battı ise Hükümet her emekliye 2 bin TL ödeme yaparken Kılıçdaroğlu’nun  “15 bin TL ödeme yapacağım” sözleri gerçekmidir?

İşte görüldüğü gibi Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanmak için bol keseden atıyor, bazı saf insanlarımızda batan ülkenin hazinesinden 15 bin TL Bayram parası vereceğim” sözüne kanmış oluyor!.

Bol keseden atmak kolayda, işin başına geçtikten sonra şu sözler söylenmesin; “ANAMIN ADI DÖNDÜ BENDE DÖNDÜM” denmesin!!!

Batan bir ülkede mevcut hükümet emekliye 2 bin TL ödeme yaparken, ülkenin battığını iddia eden CHP Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu o zaman sözleri doğru olmayıp yalanmı konuşmuş oluyor?

Seçim kazanmak için PKK nın siyasi uzantısı HDP ile seçim ittifakı kuran siyasetçinin sözleri ne kadar gerçekçi olabilirki?

Dedik ya seçimlerde Milliyetçi Muhafazakar seçmen ALGIYA yenik düştü, kafası  karıştı Milletvekili seçiminde gösterdiği dik duruşu Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösteremedi!!!

Arkadaşın birisi kendi sosyal medya platformunda şu sözleri paylaşmış “Yokluk ve sefaleti yenmek için CEHALETİ yenmek gerek” bu sözleri güzel söz, bu sözün Gazi Mustafa kemal Atatürk’e ait olduğunu söylemiş, buda güzel!

O zaman bu sözleri kısa bir değerlendirmesini yapmak gerekmez mi?

“Yokluk ve sefaleti yenmek için CEHALETİ yenmek gerek” günümüzde cehaletin hortlamasını kim istiyor? muhalefet partileri!.

Evet; “Yokluk ve sefaleti yenmek için CEHALETİ yenmek gerek” bu cehaletin hortlamaması içinde muhalefet partilerinin yerli ve mili olması gerek!!!

Seçimleri kazanmak PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile seçi işbirliği kurup sonrada; bizler PKK ile işbirliği yapmadık” deyince şaşkınlık içinde yaşıyoruz!!!!

Mahalledeki çocuklar bile HDP nin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu bilirken CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılan seçim ittifakını inkar etmesi, insanların aklı el alay ettiğini gösteriyor!!!

Peki sözde milliyetçi olan İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ne diyor?; biz terör örgütü ile işbirliği yapmadık” diyor!!!

Peki 14 Mayıs tarihinde Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğluna Cumhurbaşkanı adayı olarak PKK lı seçmenlerle aynı sandığa kimler oy attı?. Sözde Milliyetçi Meral Akşener’de PKK terör sevicileride, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğluna aynı sandıkta oy kullandıklarında, kiminle birlikte oy vermiş oluyorlar?

Birileri gerçekleri çarpıtmakta çok mahirler!.

CHP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu birilerinin oyuncağı olduğunu düşünüyorum!!!

Hem CHP genel başkanı, hemde Cumhurbaşkanı adayı olarak, kendi desteği ile Ankara ve İstanbul Belediye başkanı olan iki belediye başkanının adeta kontrolüne girmiş, ezildikçe eziliyor, koltukta kalmak için her iki belediye başkanı istedikleri gibi koskoca CHP de adeta  at koşturuyorlar!!!

Seçim gecesi CHP nin genel başkanı var, genel başkan yardımcıları var, parti sözcüsü var, Grup başkan vekilleri varken, defalarca Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının ukala ve yalanları ile ikide bir Televizyonların karşısına çıkıp; genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cuhurbaşkanı seçilmiştir” demekten geri durmayan açıklamalarını görünce, bir genel başkanın ne hallere düştüğünü anlamamak için saf olma gerekir!!!

Bir koltuk kapabilmek için PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yaptı, seçimi kaybetti.

Bakınız gerçek anlamda CHP li olan önemli bir kişi CHP’li Mehmet Sevigen “İstanbul’da 31 milletvekilinden 18 tanesi bizden değil. Kemal bey utanmıyor mu Bu gün istifa etmesi gerek, bugün. Çıkmış bir de Tayyip Erdoğan oy kaybetmiş diyor. Burada oy kaybeden o” diyen Mehmet Sevigen’in sözünün ne kadar gerçekçi olduğunu görünce, Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir cendere içinde olduğunu anlamamak mümkün değildir.

CHP genel başkanı kendi sıkıntını unutmuş; “seçimde Tayyip Erdoğan oy kaybetmiş”  diyerek etrafına moral vermeye çalışıyor.

14 Mayısta yapılan seçimi sayın Recep Tayyip Erdoğan kaybetmediki!, seçimi ilk turda kaybeden Türk seçmeni oldu! Veya ukalaca sandıklarda beklediği düşünülen Cumhur İttifakının müşahitlerinden dolayı oyların zayi olduğunu düşünüyorum!!!

Sandık müşahidi olmak önemli,

Sandık kurullarında görev almak daha da önemli!!!

Partilerden müşahit kartı alıp sağa sola caka satmak, görev yapmak olmasa gerek!!!

Sandıklarda partilerin adına görev almak, aldığı görevi layıkı ile yapmaktır!!!

Şunu kesin olarak ifade edeyim ki, seçimlerde zayi olan oyların sorumluları sandık kurullarındaki görevliler ve partilerin müşahitleridir!!!

Askerlikte kural vardır.

Asker neden sınırlarda nöbet tutar?, düşmanların sınırlarımıza sızmasına mani olmak, sınırlarımıza tecavüzü önlemek içindir!

Aynen askerin nöbet anlayışı gibi, partilerin sandık görevlileri ve parti müşahitleri asker nasıl sınırlarda görev anlayışı varsa, siyasi partinin sandık görevlileri ve müşahitlerinde nöbetten ayrılmamaları gerekir.

Seçimlerde oy zayiatı çok oldu ise bunun nedenleri sandık başlarındaki insanların, yaşlı olan insanların ellerine verdikleri  EVET mührünü sağlıklı kullanmamalarından kaynaklıdır yani sandık kurulları ve parti müşahitleri görevlerini layıkı ile yapmamışlar, algılara yenik düşmüşlerdir!!!

Günün Sözü; Rabbim. Bizleri yüreği güzel, merhametli insanlara rast getir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.