YAPIMINDA 41 FARKLI BAHARAT KULLANILIYOR

 Son derece lezzetli bir tür sos olan çemen, Tokat usulü başka bir lezzete sahip oluyor.

 Son derece lezzetli bir

Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında sadece ana yemekler ya da tatlılar yer almıyor. Aynı zamanda yemeğin yanında iyi birer eşlikçi olan mezeler, soslar ve salatalar da Türk mutfağının geleneksel bazı lezzetlerini oluşturuyor. Özellikle de soslar konusunda gelişmiş bir kültüre sahip olan Türk mutfağında birçok sos tarifi bulunuyor. Bu soslardan biri olan çemen, özellikle Tokat yöresinde yapılıyor.  Birçok medeniyete tarihin ilk ışıklarından bu yana ev sahipliği yapıyor olması nedeniyle mutfak kültürü oldukça gelişmiş olan Tokat, birçok yöresel yemeğin yapıldığı mutfaklardan biri olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin gastronomi zenginliğine katkı koyan mutfaklardan biri olan Tokat, etli yemeklerde olduğu gibi etsiz yemekler, börekler ve soslar gibi alanlarda da birçok lezzet içeriyor.

Tokat mutfağının lezzetlerinden biri olan çemen, özellikle bu yörede diğer yörelerden biraz daha farklı yapılıyor. Bu nedenle diğer yörelerde yapılandan çok daha lezzetli olan Tokat usulü çemen, bu tarif sayesinde pratik bir şekilde çemen hazırlanmasını da mümkün kılıyor.

TOKAT USULÜ ÇEMEN FARKI NEDİR?

Son derece faydalı bir kahvaltılık sos olan Tokat usulü çemen, antioksidan açısından zengin olmasıyla vücudu mikroplara karşı güçlendiriyor. Bağışıklık sistemini destekleyen malzemeler içeren Tokat usulü çemen, diğer çemenlerden biraz daha farklı yapılıyor. İçerisinde doğrudan çemen unu kullanıldığı için aranan lezzeti veren Tokat usulü çemen, doğru tarifle evde de kolaylıkla yapılabiliyor.