Cemalettin Bilgin

2024 Seçimlerine Giderken

2024 yılı mahalli seçimler yaklaşırken heyecan artmaya başladı.

Yerel seçimlerle ilgili olarak Belediye başkan aday adayı olarak iki arkadaşı her hafta yaptığımız canlı yayına almış olduk.

Seçimler yaklaştıkça aday adayları sonrasında adayları canlı yayına almaya çalışacağız.

Cumartesi günü canlı yayın konuğumuz Yeniden Refah Partisi Niksar Belediye Başkan aday adayı Davut Berdibek kardeşimiz idi.

Yeniden Refah Partisi Niksar Belediye Başkan aday adayı Davut Berdibek kardeşimiz ile 1 saatlik canlı yayın gayet güzel başladı ve güzel sonuçlandı.

Canlı yayınımız 1 saat sürdü, konuğumuza kendisini tanıtma imkanı verdik ve kendisini tanıttıktan sonra, “neden aday oldunuz?, neden Belediye başkanlığını düşündünüz?” sorularımızı sorduk.

Yeniden Refah Partisi Niksar Belediye Başkan aday adayı Davut Berdibek kendini tanıttı, yaptığı hazırlık içinde yapmak istediği çalışmalar içinde öncelikli olarak Niksar’ın Deprem bölgesi olduğunu, belediye başkanlığını kazanması halinde Niksar’da Kentsel dönüşüme ağırlık vereceğini dile getirdi.

Canlı yayında da ifade ettiğim gibi Niksar’da Kentsel Dönüşümün mutlaka yapılmasını isteyen birisi olarak, bir aday adayı  arkadaşın bu düşünceleri konuşması benim hoşuma gitti.

Bundan sonra aday aday arkadaşlardan kimler canlı yayına gelir bilmeyiz ama, bizler özgürce bu şehre hizmet etmek isteyen insanlarımızın kendilerini özgür şekilde kendilerini tanıtmalarını yapmak istedikleri çalışmalar  var ise, onları da halkımıza sunmalarını isteriz.

Canlı yayına katılmak kolay değil tabiki ama halkın huzurunda aynı zamanda bir canlı yayın olarak görmek gerekir!

Geçen haftaki canlı  yayın konuğumuz Yolkonak Beldesi AK Parti Belediye Başkan adayı Sevda Yılmaz hanım idi, sevda hanımda dersine çalışmış olmalı ki, kendisini çok rahat ifade etti, aynı zamanda yapmak istediği bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha öncede ifade ettiğim gibi, bizlere hangi insanımız; belediye başkanlığı için aday adayı  olmak isterse veya kendisinin aday adayı olduğunu açıklaması gerekiyor veya bizlere bizzat “ aday adayıyım” demesi halinde her arkadaşınızı haber yaparız, misafir ederiz.

Bir şehir için hayati önem taşıyan bir konuma, gereksiz şekilde insanların isimlerini yazmaya ve hatta yıpratmaya gerek yok.

2024 seçimleri ne olur? Sorusunun cevabını bugünden vermek doğru değil, bizler her ne kadar tahminlerde bulunmuş olsak bile henüz aday adayları ve adaylar belli değilken bugünden kesin ifadeler kullanmak hata olur.

Şu gerçeği herkes biliyor.

Niksar artık göç veren değil, 70-80 li yıllarda göç alan Niksar olmalıdır.

Her zaman ifade ediyoruz.

Niksar bir KOR Ateş gibidir.

Niksar’ın KOR Ateş yapısının ortaya çıkarması zor değildir.

Niksar’ın üzerine çökmüş olan Külleri bir babayiğit ve babayiğitler üflemeli, Kor Ateş ortaya çıktığında etrafını nasıl ısıtacağını hep birlikte göreceğiz.

Günümüzde tembellik kader değildir, çalışmamak kader değildir, iş yapmamak kader değil!.

Niksar küçük dokunuşlarla kendisini kısa zamanda gösterecek özel bir şehirdir.

Bizler 2024 seçimlerine katılacak olan Belediye Başkan aday adaylarını, sonrada adaylarını halkımıza sunmaktan mutlu olacağız.

Niksar’da 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi üyeliği ve İl Genel Meclisi üyelik seçimlerinin yapılacak olması, seçimlerde dikkati yalnızca Belediye Başkanları üzerine çevirmemek gerekir!.

Bizler için Şehrimiz için, Belediye Başkanlığı kadar Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi seçimleri de çok önemli ve kıymetlidir, bazı insanlar seçim denince ilk akıllarına getirdikleri “Belediye Başkanlığı” seçimi oluyor!

Aslında Belediye Başkanlığı kadar Belediye Meclisi üye seçimleri de çok kıymetli ve değerli olmasına rağmen çoğu partiler Belediye Meclisi üyelerini torbadaki Kura çekimi gibi yaptığını görüyoruz!!!

Belediye Başkanının başarısı veya başarısızlığı tek başına kendisine ait değildir!.

Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi üyeleri güçlü bir birlikteliği sağlarlar ise zaman başarı kaçınılmaz olur!

Zaman zaman Muhalefet Parti  Belediye Meclisi üyeleri arkadaşlarla sohbet yaparken şu sözler sarf ediliyor; “biz muhalefetiz sayımız az, memleketin ve insanlarımızın faydasına bir oylamada “hayır” dediğimizde oylamadaki oyumuzun bir önemi kalmıyor” diyorlar.

Yine İktidar Belediye Meclisi üyelerim  arkadaşlarla sohbet yapınca; “başkan uygulamak istedği değişiklikleri veya yapılmasını istediği konuları hazırlıyorlar sonra parti grubuna geliyor, parti grubunda çoğunluk ne ister ise o Meclise geliyor ve oylamada “EVET” demek zorunda kalıyoruz, ama kişisel olarak düşüncem “EVET” dememem gerekirken EVET demek zorunda kalıyorum” diyenler oluyor!

Şu veya bu gerekçelerle hayat yapmak kişileri bağlar tabiki ama, şu sözleri de bir kez daha hatırlatmak isterim.

Atalarımız ne demiş; “HAKİKAT KARŞISINDA HAKKI SAVUNMAYAN DİLSİZ ŞEYTANDIR” bu sözler insan hayatında çok kıymetlidir!.

“HAKİKAT KARŞISINDA HAKKI SAVUNMAYAN DİLSİZ ŞEYTANDIR” sözünün ne kadar kıymetli olduğunu bilenler asla hata yapmazlar, hata yapanlara da fırsat vermez!.

Futbol maçlarını izleyenler bilir, bazı oyuncular kendilerinden beklenen performansı gösteremeyince Topu sürekli taca atar, topun başkası tarafından kullanılmasını ister, bunun nedeni “becerikli gibi gözüken Futbolcu kendi yeteneksizliğinin görülmesini istememesinden kaynaklıdır!.

Şunu ifade etmek isterim.

Hiçbir hata kişinin beceriksizliğini örememelidir!

Günün Sözü; Mazlumların intikamı geç olur, güç olur, çok sancılı olur, ama günün birinde mutlaka olur. Ama bugün ama yarın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.