Cemalettin Bilgin

Siyasetin Doruk Noktası!

Dün Niksar’da “Siyasetin Doruk Noktası”  yaşandı.

CHP Tokat ve ilçelerinde yaşamadıklarını Delege seçimini Niksar’da yaşadı.

30 Ağustos 2023 Çarşamba günü CHP Niksar ilçe teşkilatı seçimi yapıldı, seçime iki grup girdi.

CHP Tokat il ve ilçelerindeki delege seçimini yalnızca Niksar ilçemizde yaptı!

11 ilçede yapılmayan delege seçiminin Niksar’da yapılması sanırım Tokat İl Başkanlığı seçiminde kilit yer olarak görülmesinden dolayı oldu!!!

CHP Niksar ilçe başkanı Zafer Başar iki önemli seçi yaşadı.

CHP ilçe başkanı zafer abinin yaşamış olduğu iki seçimde siyasetin en doruk noktasının yaşanmasına neden olduğunu görüyoruz.

CHP neden Niksar’da 1700 üyenin bulunduğu ile teşkilatında Delege seçimi yaptı? bu sorunun cevabını bulmak ne kadar kolay olur bilmem ama, bilinmeyen denklemler Niksar’da çözüldü!

Bizler partilerin ilçe ve il seçimlerini mümkün olduğu kadarı ile takip etmeye çalışıyoruz.

Ağustos ayının ilk Cumartesi günü Niksar’da CHP ilçe teşkilatı 1700 üyesi ile 2012 delege seçimine gitti, delege seçimi adeta ilçe seçimi gibi heyecanlı ve stresli geçtiğini gördük.

Bizler CHP nin delege seçimini haber yaptığımızda pek çok insan “CHP ilçe seçimi yapıldı” diye düşünmüşler!.

Bizler daha öncede birkaç defa ifade ettik, ilçe ve il teşkilat seçimleri mutlaka üyelerin delege seçimini, delegelerin de yönetimleri seçmesini arzu ederiz.

CHP neden Niksar dışındaki ilçelerde delege seçimi yapmadı da? Niksar’da Delege seçimi yaptı?

Niksar’daki Delege seçimine CHP genel merkezi Ankara’dan iki Milletvekilini görevlendirmiş, delege seçimi 2 Milletvekili ve İl başkanı eşliğinde gerçekleşti.

Niksar ilçe teşkilatının yönetim kurulu başkan ve üyelerinin seçimini yapacak olan delegelerin seçimindeki heyecan, ilçe başkanı ve yönetim kurulu seçiminde dahada yükseldi.

CHP Niksar ilçe teşkilatı delege seçimine ve yönetim seçimine iki liste girdi.

Delege seçiminde her iki tarafta mahalle ve köylerde kendi seçilmesini istedikleri delegelerin listesini üyelere sunarak gerçekleşti.

30 Ağustos 2023 Çarşamba günü, bizler ^0 Ağustos Zafer bayramı programından sonra CHP seçimini izleme imkanımız oldu, seçimlere yine iki liste girdi.

Bizler seçimleri takip ederken pek çok arkadaş ve dostlarımızla sohbet yapma imkanımız oldu.

Pek çok arkadaşla sohbet yapma imkanı bulduğumuz amanda en dikkat çekici sözler; “Cemalettin bey bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, inşallah bugün iki Zafer Bayramını kutlama imkanımız olacak, bunu birlikte kutlayalım” dedi.

Günün heyecanını yaşayan insanların yüzlerindeki gülümsemeler, stresler seçimlerin doruk noktasına çıkmasına neden oldu.

Seçimlere Zafer Başar Kırmızı liste ile, medet Doğan Beyaz liste ile girdiler, delege seçimleride aynı şekilde Kırmızı ve Beyaz listeler halinde girilmiş idi.

Delege seçimlerinde Kırmızı listenin fazlalığı ortada idi, ama Medet Doğan kardeşimiz ilçe seçimlerini almak için olağan üstü gayret ettiğini gördük, sanırım delege seçimlerindeki oylarını yükselterek seçime giren Medet Doğan, 89 oy alırken, Zafer Başar 115 delege oyunu almış oldu.

Seçimlerde mücadele benim için kıymetlidir, sonuçta iki veya üç listede çıkmış olsa kazanan bir liste olacaktır.

Her zaman ifade ediyorum ve söylüyorum, seçimlerde tek liste kazanır, kazanmak için yola çıkanlar, kaybetmeyi kabullenemiyorlarsa asla seçimlere girmemsi gerekir.

Bizler bu düşüncelerimizi ifade edince bana kızanlar olacaktır ama, benim siyasi düşüncem mücadeleli bir hayatın olmasıdır.

Bizler Siyaset arenasını,  Meydana çıkan pehlivanlar gibi görürüz.

Pehlivanlar meydana çıkarlar hakemler maçı yönetir, şu veya bu şekilde yenilen pehlivanlar hakemin vermiş olduğu karara itiraz hakkı yoktur, olurya hakemin kararına itiraz eden pehlivanlar olur ise, o pehlivan uzun süre meydanlarda Güreşe çıkamaz!!!

Bizler Niksar’da CHP ilçe teşkilatında yaşanan süreçleri önemsiyoruz ve özel bir yazıyı bu nenle yazıyoruz!.

Siyasetin Doruk Noktasını Niksar CHP seçimlerinde gördük, bundan sonrada diğer parti seçimlerinde görmek isteriz.

Bir parti seçimine katılmış idim, seçim süreci başladı, listeler verildi, seçimler devam ederken bir armudun! Birisi; “ben oy vermeyeceğim, beni listeye yazmamışlar” diyerek dert yanmaya başladı, benim cevap verecek sözüm tabiki olurdu ama, söz bana düşmemesi gerekirdi, ben sustum muhatabı arkadaşımızda onu ikna etmeye çalıştı, yetkili arkadaş;  “olurmu öyle şey burada iken oy vermeden gidilmez” dedi, vatandaş oy verdimi bilmiyorum ama, ona söylenecek tek söz vardı; “çek git başımdan seni bir daha burada görmek istemiyorum” demesini istedim!!!

Siyasi partiler kimseni babasının çiftliği değildir.

Seçimlerde hata olurmu? tabiki olur, ama seçimler başlamışken “beni yazmamışlar bende oy vermeyeceğim” diyenler her zaman insanları satmaya adaydır, onların vereceği oya şüphe ile bakmak gerekir!!!

Siyaset uzun soluklu bir çalışma alanıdır.

Her istediğiniz zaman her şey istenilen gibi olmaya bilir ama, seçim süreci başlamışken, “ben oy vermeyeceğim” diyenin kıçına tekmeyi vurmayı bilmek gerekir!!!

Sonuç olarak bizler seçimleri sağlıklı izlemeye gayret ederiz, gördüklerimizi yazarız, tespitlerimizi sağlıklı bir şekilde sunmaya çalışırız!.

Km olursa olsun, herkes herkese şirin gözükemez, ama gerçek anlamda siyasi partilerin hayat bulması için DİK durmayı bilmek gerekir!

Birileri siyasi partileri rant aracı veya hesaplaşma aracı görür ise, işte o zaman o siyasi hareket bitmeye mahkumdur.

Bizler CHP ilçe teşkilatında yaşanan siyasi süreçten dolayı Medet Doğan kardeşimizi ve Zafer Başar abimizi tebrik ediyorum, her iki tarafta sonuna kadar mücadele yaptı, kazanan bir grup oldu!.

Günün Sözü; Gittiği her yeri güzelleştiren insanlara denk getir Allah’ım

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.