Cemalettin Bilgin

SADİST!!!

Bugün SADİST sözünün ne anlama geldiğine bakmaya  çalışacağız.

SADİST’in sözlük anlamına bakalım!.

“Sadist, başkalarına acı çektirerek zihnen doyum sağlayan kimse anlamına gelir” yani, karşı tarafa acı çektirme zevkini alarak TATMİN olma duygusu yaşayan canlıya denirmiş!

Başkalarına acı çektirmek suretiyle zevk duyan kişi ya da kişiler için Sadist kelimesi kullanılır. Özellikle bu tür kişiler şiddete meyilli insanlardır ve başkalarına acı çektirmekten büyük bir haz duyarlar.

Yukarıdaki paragrafı oluşturan sözü iyi okumak, sağlıklı düşünmek gerekir.

Çok net ve çarpıcı ifadeler!.

Neymiş efendim?

“Başkalarına acı çektirmek suretiyle zevk duyan kişi ya da kişiler için Sadist kelimesi kullanılır. Özellikle bu tür kişiler şiddete meyilli insanlardır ve başkalarına acı çektirmekten büyük bir haz duyarlar”.

Bu sözü bazı kurumların dış cephesine asmak gerekiyor!.

İnsanlar bir kuruma girmeden önce, “BU kurum SADİST RUHA SAHİP KİŞİ VEYA KİŞİLER TARAFINDAN YÖNETİLİR” levhasını astıktan sonra, iç kapının  yanlarına da; “Başkalarına acı çektirmek suretiyle zevk duyan kişi ya da kişiler için Sadist kelimesi kullanılır. Özellikle bu tür kişiler şiddete meyilli insanlardır ve başkalarına acı çektirmekten büyük bir haz duyarlar” sözünün çok net okunur şeklinde yazılı levhası olmalıdır!!!

Şimdi bizler bu SADİST sözünden hareket ederek başladık söze, ama lakin bu sözleri, bu yazımızı okuyan dost ve arkadaşlar; “kime yönelik yazdın?” veya “hangi kurum için yazdın?” diye soracaklar!!!

İllaki bir kurum adını yazmak gerekirmi?

İllaki bir isim veya isimler yazmak gerekirmi?

O zaman biz önceden soralım!, sizin etrafınızda insanlara SADİST’çe davranan yokmu?

SADİST ruha sahip kişinin makamı, mevkisi, konumu, bulunduğu makam çokmu önemli?

Bakınız şu sözleri okuyunca ve etrafınıza bakınca kiminle beraber olduğunuzu göreceksiniz!. “Başkalarına acı çektirmek suretiyle zevk duyan kişi ya da kişiler için Sadist kelimesi kullanılır. Özellikle bu tür kişiler şiddete meyilli insanlardır ve başkalarına acı çektirmekten büyük bir haz duyarlar”.

Yani bu sözlerin şu kısmı sanırım daha can alıcı ve vurucu; “ve başkalarına acı çektirmekten büyük bir haz duyarlar” sözünün altını kırmızı kalın kalem ile çiziniz!!!

Yıllar önce Orta Okul öğrencisi idim, Türkçe hocamız; “çocuklar herkes bir Kompozisyon yazsın ödev olarak serbest konuyu veriyorum” demişti.

Henüz Orta Okul öğrencisi iken KALEM KILIÇTAN KESKİNDİR başlıklı Kompozisyon konusunu yazmıştım!

Geçmiş tarihte de, günümüzde de KALEM KILIÇTAN KESKİNDİR sözünü hep hatırlarım!.

Kalemin ne kadar keskin olduğunu hep bilirim, çoğu zaman kendimi firenlerim!!!

Kalemimin keskin olduğunu çevremdeki insanlar hep söylerler ve son aylarda ve yıllarda; “hayrola neden yazmıyorsun?” diye soruyorlar, bu sorunun cevabı çok açık ve net ortada; bizler her gün www.yesilniksar.com adlı internet sitemizde her gün yazıyoruz.

Her gün kendi köşemizde köşe yazımızı yazdığımız halde; hayrola neden artık yazmıyorsun?” sorusunun cevabı, köşe yazımızın okunduğunu gösterirken, KALEM KILIÇTAN KESKİNDİR sözünün hayat bulmasını istediklerini anlıyorum!!!

Dün bir duygu seli içinde şu düşüncemi paylaştım; Bu sisteminde, bu atamayı yapanında, bu atamayı savunanın da!!! C.B” demiştim, bu mesajıma gelen onlarca yorum, onlarca telefon; bunu ne amaçla yazdın?, kime yazdın?, ne için yazdın?” sözlerine muhatap oldum, çok sayıda telefona cevap özellikle vermedim, çünkü cevap verdiğimde çok ağır ifadeler kullandım!!!

Bazen yazmamak, yazılmayacağı anlamına gelmez!

SADİST ruha sahip canlılar kend zevklerini almak için karşısındaki insanlara KİŞİSEL ZEVKİ UĞRUNA SADİSTÇE  davranıyorsa, insanlara çile çektiriyorsa, ailelerin bir birinden kopmasını sağlıyorsa!.

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN “3 ÇOCUK yapın gençler” demesinin bir manası asla yoktur!!!

Ne ilginç değilmi?

Bir ülkenin CUMHURBAŞKANI Türkiye Cumhuriyeti Devletinin genç nüfusunun devam etmesini isterken, TÜRK MİLLETİNİN GENÇ  NÜFUSA SAHİP OLMASINI İSTERKEN!. SADİST RUHLU makam sahipleri yeni doğmuş sağlıklı büyümesi gereken ÇOCUKLARI bir odaya mahkum ediyor, ailenin birliğini bozuyor ve CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ERDOĞAN’IN; gençler sizden 3 ÇOCUK istiyorum” sözlerini anlamsız hale getiriyor!!!

Hani çokça söylenen söz vardır; CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALNIZ ADAM” deniyor, bu sözleri bizlerde söylerken, en etkili ve yetkili insanlarda söylüyor!!!

Sonuç; yine yalnız adam sayın Cumhurbaşkanımız!!!

Bir Cumhurbaşkanı yalnız olabilirmi?

Başka ülkelerde bizim Cumhurbaşkanımıza sahip olmak isteyen milletler, onu yalnız bırakan Bakanlara, Bürokratlara, Milletvekillerine asla nefes aldırmaz, amma lakin bizim memlekette sayın Cumhurbaşkanımızı kendi atadığı bakanlarda, Milletvekilleri de, Bürokratlar da, Belediye Başkanları da, İl ve İlçe Parti başkan ve teşkilatları da yalnız bırakmakta maharetliler!!!

Bir insan ne yapabilir?

Kendi imzası ile Türk milletine hizmet yapmasını istediği; Bakan, Bürokrat, Milletvekili, Belediye Başkanı, İlçe ve İl parti başkanları insanca söylenen sözleri yerine getirmez ise, Cumhurbaşkanı ne yapsın?

Cumhurbaşkanımız bu ülkenin 85 milyon insanının, Mutlu, Huzurlu, sağlıklı yaşaması için kendi sağlığından fedakarlık yapıp gece gündüz çalışırken, SADİST ruhlu kişilerin insanlara çektirdiği çilelerimi takip etsin?

SADİST; Başkalarına acı çektirmekten zevk duyan insancıklar!!!

Günün Sözü; Üzülme! Seni üzenler seni üzdüklerini unutsa da, Allah unutmaz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.