2024 TOKAT’TA ZENGİN VE EMEKLİ OLACAK

Emekliler için 2024 yılı karlı olacak. Maaşa ek ödemelerle birlikte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan yararlanan emekli vatandaşlara büyük ödemeler hazırlanıyor. İşte 2024 emekli maaşlarıyla ilgili ayrıntılar

Emekliler için 2024 yılı

2024 yılında milyonlarca emeklinin maaşı enflasyon karşısında eridi. Yatan emekli maaşları temel ihtiyaçları karşılamak için dahi yeterli olmadı. Devletin desteğiyle emeklilere yapılan ek ödemeler ise emekli vatandaşları biraz olsun rahatlattı. Emekliler için gelecek ek ödemeler büyük önem taşırken bankaların yeni yıl hazırlıkları da heyecan yarattı. Peki, 2024 emekli promosyonu ne kadar? 2024 en fazla emekli promosyonu hangi banka veriyor?

2024 YILINA BANKALAR HAZIR

Yeni yıla birkaç gün kalırken bankalar emekliler için son hazırlıklarını yapıyor. Enflasyon oranına bağlı olarak gerçekleşecek maaş zammıyla birlikte bankalar da promosyon tutarlarını arttıracak. Refah payının enflasyon farkına eklenmesiyle emekli maaşlarına yüklü miktarda bir zam bekleniyor. 2024 yılının ilk günlerinden itibaren emekli maaşları zamlı olarak yatacak, ardından promosyon tutarlarına da büyük bir zam gerçekleşecek. Peki, 2024 emekli promosyonları ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere Ocak ayından itibaren yatacak maaşın yüzde kaç oranında zamlanacağı merak ediliyor. Eldeki enflasyon verileri ile resmi yıllık enflasyon tahmininin hesaplanmasıyla birlikte uzmanlar maaş zammını hesapladı. Buna göre 5 aylık enflasyon verisine göre yüzde 33,66 olan zam miktarına yıllık enflasyon tahmini eklenince maaş zammı en az yüzde 38 oluyor. Yüzde 38 maaş zammına ek olarak refah payı da maaşları katlayacak. Emekliye gelecek maaş zammının en az yüzde 50 olması beklenirken diğer yanda da 7 bin 500 TL olan taban maaşın 10 bin TL’ye çekilmesi bekleniyor. Peki, 2024 emekli promosyonu en fazla ne kadar olacak?

2024 EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

2024 emekli promosyon ödemesinin ne kadar olacağı milyonlarca 4A, 4B ve 4C emeklisi tarafından merak ediliyor. Bankaların yaptığı hazırlıklar doğrultusunda gerçekleşecek zamla emeklilerin yüklü bir promosyon alması söz konusu. Bankalar şu an emekli maaş müşterilerine 4 bin TL ile 12 bin TL arasında promosyon ödüyor.