Cemalettin Bilgin

2023 Yılı Müjdesi!.

2023 yılına bir gün kala, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı Türk milleti için çok önemli müjde verdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı tarafından 2022 yılının son müjdesi verildi “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunmamız için kilit önemdeki “SİPER” Ürün-1 Sisteminden Güdümlü Test Füzesiyle 100 km’yi aşan menzildeki hedef başarıyla vuruldu” mesajı ile 2022 yılının son gününde ülkemiz adına mutlu olduk.

Sıkça söylüyor ve yazıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “YURTTA SULH CİHANDA SULH” sözlerinin hayat bulduğu günleri yaşıyoruz.

Birileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini kendilerine siper ederek hayatlarını sürdürürken “SİPER” isimli hava savunma sistemini Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesinde hayat bulması sağlandı ve ülkemizin Savunması bakımından dünyanın bütün devletlerinin dikkatini çeken önemli bir silahın gerçekleşmesi sağlandı.

2022 yılının son müjdesinin Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr.  Sayın İsmail Demir ; “Savunma sanayimizden Türkiye Yüzyılı’na girerken milletimize yeni yıl hediyesi! Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunmamız için kilit önemdeki “SİPER” Ürün-1 Sisteminden Güdümlü Test Füzesiyle 100 km’yi aşan menzildeki hedef başarıyla vuruldu” dedi.

2022 yılında çok sıkıntılar yaşadık ama, ülkemizin Hür ve bağımsız olması bakımından çok büyük çalışmalar ve yatırımlar hayat buldu.

Hani siyaseten şu sözler söylenir; “muhalefet konuşur, AK parti gerçekleştirir”.

Gerçektende Türk milletinin Hür ve bağımsız olması bakımından Savunma sanayi Başkanlığı bünyesinde üretilen Savunma sanayi ürünleri milletimizin gurur duyacağı hizmetlerdir.

Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunmamız için kilit önemdeki “SİPER” Ürün-1 Sisteminden Güdümlü Test Füzesiyle 100 km’yi aşan mesafede düşman Füzelerini havada durdurmaya başlaması özellikle ABD ve bazı AB ülkelerini şoka sokmuştur.

“SİPER” Ürün-1 Sisteminden Güdümlü  Füze ülkemizin savunması bakımından çok kıymetlidir.

Hani ABD den istenen PATRİYOT savunma sistemini paramızla ülkemize verilmediği için, Rusya’dan S400 savunma sistemi aldığımızda, İP genel başkanı Meral Akşener; “S400 leri Sarayı korumak için alındığı söyleniyor” diyerek ülkemizin savunmasını zafiyete uğratacak sözleri sarf etmesi, bugün “SİPER” isimli savunma sanayi ürünü için ne diyecektir?, merak ediyoruz.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu S400 ler için; “kim için S400 ler alındı bilmiyoruz, ülkemize kim saldıracak?” diyerek ülkemizin savunma araçlarının alınmasını eleştirirken, bugün ülkemizde YERLİ VE MİLLİ “SİPER” savunma sistemi için ne diyecek? Merak ediyoruz!!!!

Ülkemiz dünden daha güçlüdür, yarın daha güçlü olacak ve HÜR VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ EBEDİYYEN VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

Ülkemizde onlarca, yüzlerce savunma sanayi ürünleri üretilmektedir.

Yılların bezginliği ve yorgunluğu artık Türk milletinin kaderi olmaktan çıkmıştır.

Binlerce Türk genci, ürettikleri onlarca ürünlerle Türk milletinin Bağımsızlığına destek vermişlerdir.

Bakınız; “TUSAŞ T70 Genel Maksat Helikopteri Teslimatlarına Başladı – İlk helikopterler, Jandarma ve Orman Genel Müdürlüğü’ne – Jandarma’da bir ilk! Gyrocopter dönemi başladı”, artık Yerli ve milli Savunma araçları, çok sayıda çeşitli özelliklerde Helikopter üretilmektedir.

Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çok sayıda savunma sanayi araçları üretilmektedir.

Milli muharip Uçağımızın ilk parçası kamuoyu ile paylaşıldığın da, Muhalifler “kalorifer peteğine benziyor” diyerek dalga geçmişlerdi. Dalga geçtikleri parça ile Milli Muharip Uçağı ayaklanmaya başladı inşallah 2023 yılında ilk uçuşunu KIZIL ELMA insansız savaş uçağı gibi göklerde süzülecek, dostta güven, düşmana korku salacaktır.

Sözde Stratejik ortak gözüken ABD parasını verdiğimiz E35 uçaklarını vermedi ama, Türk Mühendislerimizin olağan üstü gayretleri ile inşallah F35 lerden daha üstün uçakları hem insanlı, hem de insansız üretme gücüne sahip olduğumuzu Savunma Sanayi başkanlığının çalışmalarını takip ettikçe görüyoruz.

2022 yılında çok sıkıntılar yaşadık, bireysel olarak yaşadığımız sıkıntıları, ülkemizin kazanımlarını görünce unutuyoruz.

-Şu ana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, 9 set KORKUT Kundağı Motorlu Çok Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Top Sistemi teslim edildi. Teslimatlar faaliyetleri, gelecek yıl da devam edecek.

-450+ kilometre menzilli Milli Uzun Menzilli Hava Arama Radarı ERALP, 2023’ün ilk günlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.

-Türkiye tarafından Pakistan’a ihraç edilen dört korvetten ilki olan PN BABUR (F-280)’a “Meteksan Savunma” YAKAMOS Denizaltı Savunma Harbi Sonarı’nın entegrasyonu gerçekleştirildi. Önemli ihracat başarıları yakalayan YAKAMOS, Pakistan ve Ukrayna Donanmalarına da hizmet verecek.

2022 yılını Türk Savunma sanayi ürünlerinden bir iki örnek vererek nokta koyuyoruz.

Yazımıza acı bir kayıpla nokta koyalım.

2022 yılının acı haberi

Ankara’da Kahpece silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş Kardeşimize Yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır, metanet ve Ülkücü camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

2022 yılını uğurluyoruz.

Acısı ile tatlısı ile koca bir yılı geride bırakırken, 2023 yılının Ülkemiz ve milletimiz için, sağlık, mutluluk huzur dolu bir yıl olmasını dileriz.

Günün Sözü; Baba gibi devlet, ana gibi nimet, evlat gibi servet bulunmaz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.