Cemalettin Bilgin

2022 Yılı Müjdesi

Bazen müjdeler geç gelir.

İnsanlarımız öyle hizmetlere alıştı ki, geç yapılan veya yapılacak hizmetlere tahammül edemez oldu.

Bizler için her gün kıymetlidir ama, günler içinde özel olanlarda vardır tabiki.

Toplumların Milli ve Manevi günleri vardır, onlar inkar etmek mümkün değildir.

Cuma günü biz Müslümanlar için çok kıymetlidir, her ne kadar birileri bu özel günü küçültmeye çalışsa da, halkımızın gönlünde özel yeri olan bir gündür Cuma günü.

Dün baskı makinaları ile ilgilendiği bir zamanda Tokat Milletvekilimiz sayın Yusuf Beyazıt bizleri aramış, makinada çalışırken doğal olarak telefonu duymadım, işimi tamamladıktan sonra telefona baktım pek çok arama var bunlardan bir tanesi de değerli vekilimiz Yusuf bey olduğunu gördüm ve hemen kendisini aradım, kısa bir selamlaşmadan sonra Yusuf bey; “sana 2022 yılının müjdesini vereyim, TOKAT-ORDU yolu ihalesi 2022 yılında yapılacak, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığının teklifini sayın Cumhurbaşkanımız onayladı, 2022 yılında yol ihalesi yapılacak” dedi.

Tokat-Ordu yolu ile uzun yıllar ilgilenen ve yolun yapılması için defalarca yazı yazan, siyasetçileri  ve bürokratları gördüğümde mutlaka TOKAT-ORDU YOLU NE ZAMAN YAPILACAK? diyerek konuşan bir insan olarak söylenen söz karşısında Yusuf beye; “Allah razı olsun teşekkür ederim” dedim.

Şimdi bizler bu duygular içinde hareket ederek, bölgemiz için çok kıymetli bir çalışmanın müjdesini alırken ve aldığımız güzle haber karşısında vekilimize teşekkür ederken, aldığımız bu güzel haberi kısa zamanda halkımızla paylaşmak istedik.

Şunu açıkça ifade etmek isterim, bu yazacağım düşünceler “kendini beğenmişlik” olarak görmemek gerekir, yol ile ilgili yapılan bir mücadeleyi ortaya koyup sonra tepki, karalama veya teşekkür fazlına bakmak gerekir.

Tokat-Ordu son 10 senelik bir hayal olarak ortaya çıktı, daha önce NİKSAR-AKKUŞ-ÜNYE arasındaki yolun yapılması sevdası ile 30-40 yıllık hayaldir.

Bizler kadar Niksar-Akkuş-Ünye yolu ve son yılarda ise Tokat-Ordu yolu mücadelesini sürekli takip eden bir başkasının olduğunu sanmıyorum!…. bu düşüncemizi gururlanma olarak anlaşılmamasını özelikle rica ediyorum. Bu düşüncemiz bir gururlanma değil, yapılan haklı bir mücadelenin sonucudur.

Şunu da ifade edelim.

Bizler gazeteciyiz, karşımızda gördüğümüz, her bürokratı, her siyasetçinin resmini çekeriz, düşüncelerimizi ifade ederiz, sorduğumuz sorunun cevabı alındığında onu haber yaparız; “Ulaştırma Bakanı yol yapımı için güzel düşüncelerini ifade etti, veya Milletvekilimiz yol konusunda açıklama yaptı”  deriz, onlarla bir selfi çekinme gibi bir beklentimiz olmamıştır dolayısı ile birler haber yaparız, haberi kimler tarafından verildiği haberde öncelik taşır!….

Şehrimizde ve bölgemizde yapılan ve yapılması istenen her konuda mesleğimiz gereği bilgimiz olur bundan dolayı da bizler, şehrimiz için adeta bir bilgi deposu gibiyizdir, bizim beynimizdeki bilgilerin pek çoğu da ya Yeşil Niksar gazetemizde veya Yörenin Sesi Canik gazetelerinin arşivlerinde mevcuttur.

Çok bilmek, çok bilgi sahibi olmak çoğu zaman iyidir, bazen başa bela olan bilgilerde vardır!.

Yıl 1996 bayındırlık Bakanı rahmetli Cevat Ayhan Niksar bölgesinden geçerken Niksar’ı ziyaret etti, ziyarette Niksar Kaymakamlığında kısa süreli bir çay molası verdiğinde sayın Ayhan’a; “sayın bakanım biz Karayolları bölge müdüründen şikayetçiyiz, Niksar-Akkuş- Ünye arasındaki yol perişan Traktörler bile zor giden bölgeler var, bölge müdürü hizmetleri sürekli Samsun il sınırları bölgesine yapıyor” demiştim, sayın Ayhan o dönemin Karayolları Bölge müdürü sayın Yusuf Ziya Yılaz’a; “neden yollar yapılmıyor kardeşim bak senin yanında bana şikayetler yapılıyor, derhal yolu yapılması için çalışma yap” şeklinde sözler sarf etmişti.

8 yıl önce Bayındırlık Bakanı sayın Binali Yıldırım Niksar’da AK parti ilçe başkanlığını ziyaret ettiğinde orada bizlerde var idik, sayın bakandan orada bulunan arkadaşlarımız “sayın bakanımız Tokat-Ordu yolunun yapılmasını istiyoruz” teklifi yapıldı, sayın Binali Yıldırım; “haklısınız arkadaşlar geciken bir yol kısa zamanda yapılması gerekir, ancak sizler Oto  yol istiyorsunuz, Oto yolun planlanması projesinin tamamlanması uzun yıllar alır, yolun kısa zamanda yapılması için “iyileşitirilmiş yol” yapalım, buda 3 şeritli yanlarda emniyet şeritleri ile birlikte 4 şeritli olacaktır biz bunu yapalım” demişti, arkadaşlarımız hep birlikte “hayır bizler başka bölgelerdeki gibi Oto yol yapılmasını istiyoruz” dendi, sonra ben aradan sıyrılarak!. Sayın bakanım işin ehli otoriteri sizlersiniz, doğru ne ise onu yapınız” dediğimde,  arkadaşlar bana kızmışlardı, Binali bey Niksar’dan Tokat’a gitti gece Tokat’ta kaldı ve sabah kahvaltısından sonra basın açıklaması yaptığında; “arkadaşlar öncelikle Tokat-Niksar yolunu yapacağız, sonra Tokat-Ordu yolunu yaparak bölgenin yol sıkıntısını gidereceğiz” diyerek önemli bir açıklamada bulunmuştu.

Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Yıl 1996 Bayındırlık Bakanı rahmetli Cevap Ayhan’dan beri gelen bir hizmet beklentisi.

Şunu da ifade edelim. Niksar-Akkuş ve Akkuş-Ünye yolunun daha berbat durumdan kurtulması için ANAP Milletvekili sayın Şükrü Yürür beyin yolun sağlıklı hale getirilmesinde emeklerini çok olduğunu bütün bölge halkı bilir, bu dönemlerde yolun yeniden yapılmasından çok, yol standardının iyi hale gelmesi mücadelesi verilmiştir.

Böyle uzun bir mücadelenin sonunda sayın Binali Yıldırım bakanlık yetkililerine Tokat-Ordu yolunun Oto yol olarak yapılması emri verdiği ve çalışmaların başlandığı haberleri geldi, yol 3 aşamalı olacağı; Tokat-Niksar, Niksar-Akkuş ve Akkuş-Ünye olmak üzere 3 aşamada yolun ihalesinin yapılması planlandığını biliyoruz.

Sonuçta, Tokat-Niksar yolu başlatıldı, antiye Niksar bölgesinde kurulacaktı, Niksar bölgesinde şantiye kurulmuş olsa idi, en zor bölge zaten Niksar Yağmurlu arasında idi, bugünde böyle olduğunu görüyoruz, ne yazık ki şantiye Tokat bölgesinde kurduruldu!.

Niksar-Tokat yolu ilk başlangıçta şu anki yapılan şekilde idi, ama zaman içinde çok oyunlar oynanmak istendi,bu yolun başka tarafa gitmesi için bir siyasetçinin de işin içinde olduğunu ifade etmek isterim.  Uzun ve sert mücadeleler yaptık, yolun başka bölgelerden geçmemesi için yaptığımız mücadelede AK Parti Tokat Milletvekilimiz sayın Yusuf Beyazıt’ın çok emeklerinin olduğunu, ifade ederken yine son müjdeyi yine Milletvekilimiz sayın Yusuf Beyazıt vermesinden dolayı da bir kez daha mutlu olduk.

Bizde biz söz vardır. “Bekara Karı boşamak kolaydır” denir.

Klavye başında ahkam kesmek kolay, önemli olan sahada mücadele etmektir.

2022 yılında Tokat-Ordu yolunun yapılma müjdesini veren Tokat Milletvekilimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha önceki teşekkürüm de kıymetlidir.

Neden mi?; Niksar yolu, Yağmurlu köyünden sonra Tahtalı köyü, Mağman köyü, Ormancık (Şadoğlu)  yol kavşağı ve araziden doğru Başçiftlik yol sapağı şu anda NATO Park olarak ifade edilen taraftan Niksar girişi ve çevre yoluna bağlanacaktı, bu çirkin teklif karşısında en sert mücadeleyi yapan bizleriz yani yeşil Niksar gazetesi ve Yörenin Sesi Canik gazeteleridir, bu haklı mücadelemize destek veren ve yanlıştan dönülmesini sağlayan siyasetçimiz  ve memleket sevdalısı sayın Yusuf Beyazıt’tır.

Milletvekilimiz sayın Yusuf Beyazıt’a şehrimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Günün Sözü; İnsanlar ne garip dedi derviş. Dua ederken Allah’ı çok yakında hissediyorlarken. Günah işlerken çok uzakta olduğunu sanıyorlar…

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.