Cemalettin Bilgin

2022 GİDERKEN!.

2022 YILINI UĞURLARKEN, NELER YAŞANDI?

2022 yılını uğurlarken, 2022 yılında neler yaşandı?, her konuyu, olayı yazmasak da önemli noktalara bakmak gerekir.

2022 yılının son günlerinden başlayarak ilk günlere gelmekte fayda var.

2022 yılının en çok konuşulan ve merak edilen konusu EYT yanı ERKEN EMEKLLİLİK meselesidir.

Günlerde, aylarca konuşuldu, son noktayı Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan koydu.

EYT yi bekleyen milyonlarca insandan 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağını sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti ve “hayırlı olsun” dilekleri ile önemli bir mesele çözüme kavuşmuş oldu.

2 milyon 250 bin insan arasından erken yaşta emekli olanların başında 1999 yılının Eylül ayı içinde sigortalı olan insanların olduğunu görüyoruz.

Eylül 1999 yılında 18 yaşında işe giren bir insan sigortası yatmış ise bu kişi 41 yaşında emekli oluyor.

Dünyanın hiçbir ülkesinde 41 yaşında emekli olan bir başka ülke yoktur!!!

Ülkemizde 12 milyon emekli insan var idi, şimdi buna 2 milyonu daha ekleyince 15 milyona yakın emekli insanımız devletten emeklilik maaşı alacak.

Bizlere hayırlı olsun demek düşüyor!.

Hükümet EYT meselesini çözdü, çözümü üreten Hükümet AK Parti Hükümeti yani Cumhur İttifakı partileri ama, EYT ye sahip çıkan partiler başta CHP ve Millet İttifakını oluşturan partiler olarak ortaya çıkıyor!

Bizler EYT ye karşı olan tarafta idik, konulara pek dahil olmadık.

2023 seçimlerine giderken hükümet 3 milyon insanı karşısına alamazdı, 3 milyon çarpanı 9 milyon yapar, oy verecek insan sayısı nereden bakarsanız bakınız 5 milyonu geçer!.

Önemli bir seçimde 5 milyon seçmeni kimse karşısına almaz, alamaz!

EYT meselesinin çözülmesi ile birlikte ülkemizde dengelerin çok farklı hale geldiğini zaman içinde göreceğiz.

Erken emekli olmak isteyen insanlar mutludur, erken yaşta emekli oldular, bir kısmı emeklilik hayatını yaşayacak, bir kısmı çalıştıkları işlerine devam edecekler, bir kısmı da  başka işlerde çalışmak için iş arayacaklardır!.

EYT nin çıkmasından en çok utlu olan kesim, küçük iletme sahipleri olduğunu düşünüyoruz.

Küçük işletme sahipleri her ay ödedikleri 2 bin TL lik Bağ-Kur pirim ödemesinden kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Günümüzde en çok ezilen ticari işletmeler içinde küçük ve orta ölçekli işyerleridir!

Günümüzde en çok sıkıntı yaşayan küçük işletmeler ayakta kalmak için, hayatlarını devam ettirebilmek için çırpınıp duruyor!.

Her mahalleye açılan Zincir Marketler, küçük bakkal ve manavların canlarına OT tıkadılar, buna sebep olanlar Hükümetin yeterli denetim yapmamaları ve belediyelerin her kasabaya ve mahalleye Zincir Marketlerin açılmasına izin vermeleridir.

2022 yılı çok rahat geçmediğini hep birlikte gördük ve yaşadık.

Ülkemiz insanları bakımından çok önemli görülen EYT meselesi 2022 yılının son günlerinde hayat buldu, milyonlarca insan mutlu bir şekilde 2023  yılına adım atmış olacak.

2022 yılında en çok konuşulan konular içinde Millet İttifakının oluşturduğu 6 lı masa.

6 lı masa 2022 yılında en çok tartışılan konular içinde idi, özellikle 6 lı masayı oluşturan CHP genel başkanı kemal Kılıçdaroğlu, yıl içinde özellikle son aylarda darbe üstüne darbe yedi, bakalım 2022 yılı bitmeden yeni bir hamle daha görülecek mi?

2022 yılında siyaseti sarsan önemli konular ortaya çıktı.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve Hakimlerine yönelik olarak yaptığı hakaret davası son buldu, İmamoğlu 2 yıl 4 ay lık cezayı mahkeme karara bağladı ve mahkeme  aynı zamanda gerekçeli kararını da açıkladı.

İNDİRİM ALMAMA NEDENİ: “YARGILAMAYI CİDDİYE ALMADI”

İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret suçundan adli para cezası aldığı da hatırlatılan gerekçeli kararda, “sanığın geçmişi ile ilgili mahkememizde olumsuz bir kanaat oluşturmuş olup, mahkemenizde devam eden yargılama sürecinde 21 Eylül 2022 tarihli duruşmadan sonra basın mensuplarına devam eden davayla ilgili ‘olmaması gereken bir daha sürdürülüyor, boş işler bunlar’ şeklinde açıklaması, 11 Kasım 2022 tarihli duruşmadan sonra ‘şu mahkemeden utanç duyuyorum böyle bir yargılama olamaz, şaka gibi, trajikomik bir durum, beni zerre ilgilendirmiyor’ açıklamaları, yargılama sürecindeki davranışları ile mahkemece yapılan yargılamayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine indirim uygulanmamıştır” denilerek cezada neden indirime gidilmediği de açıklandı.

2022 yılında en çok konuşulan konuların başında İstanbul Büyük Şehir belediye başkanının YSK hakimlerine yaptığı hakaret davası konuşuldu, davanın açılma nedeni Hakaret olmasına rağmen birileri tarafından sanki Siyasi bir dava olarak sunulmak istendi, son sözü yargı verdi ve sonuca bağlanmış oldu.

2022 yılı ülkemiz ve dünya devletleri bakımından da önemli bir yıl oldu.

Rusya-Ukrayna savaşının başlaması, Dünyada yaşanan Pandeminin arkasından Rusya-Ukrayna savaşının başlaması dünyadaki bütün dengeleri değiştirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini bizlerde razı değiliz tabiki ama, Ukrayna’nın Tiyatrocu Cumhurbaşkanı göz göre göre binlerce çocuğun ve insanın ölmesine göz yumdu, halen çocukların ve Ukrayna halkının ölmesi için ABD nin kuyruğuna yapışmak için çırpınıyor!

Rusya-Ukrayna savaşının başlaması, dünyada Tahıl ürünlerinin sıkıntıya düşesine neden oldu, Dünyada Tahıl sıkıntısının daha fazla yaşanmaması için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan savaşan her ülkenin devlet başkanları ile görüşerek dünyada Tahıl ürünlerinden daha fazla sıkıntı yaşanmamasını sağladı ve BM yetkililerinin verdiği bilgiler doğrultusunda 400 milyon insan açlıktan kurtulmuş oldu!!!

2022 yılında ülkemiz çok sıkıntılı süreçlerden geçti ama, dünya milletlerinin gözünde Türkiye büyük bir devlet olduğunun ıspatı gerçek oldu.

2022 yılını uğurlarken, 2023 yılına umutlu girmeyi çok isteriz!.

2023 yılında umutların sönmediği, umutların yeşerdiği bir yıl olmasını dileriz.

Günün Sözü; Allah’ım bana beklemediğim bir rızık, aklıma gelmeyen bir iyilik ver ve imkansız olduğunu düşündüğüm dileklerimi yerine getir.”

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.