Cemalettin Bilgin

150+150 Bin Neyi İfade Ediyor?

Hükümet yeni evlenecek Gençler için güzel bir imkanı ortaya koydu.

Yeni evlenecek gençler için erkeğe 150 bin TL, Kadına da 150 bin TL evlilik desteğinin verilmesi amacına uygun harcanır ise evlilikte önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz.

Millet olarak her zaman yeni evlenen gençlere yardım edilir, Düğünlere davet edildiğimizde orada gençlere ve ailelerine hem maddi, hemde manevi desteklerin gerçekleşmesini halk olarak sağlamaya çalışırız.

Hükümetin yeni evlenen gençler için 150+150 TL lik destek ciddi bir destektir, yeni evlenen gençlere ömür boyu mutlulıuklar dileriz.

Gençlerimizin evlenmesine destekler verilirken, yeni evlenen gençlere ne kadar sahip çıkıyoruz?

Gençler evlilik hayalini kurum hükümetten 150+150 bin TL yardım aldıktan sonra hayatlarını sağlıklı ve nmutlu geçirmeleri için bir önemli hususu da belirtmek isteriz.

Yeni evlenen gençlerin hepsi aynı şehirde yaşamayabiliyor, farklı şehirlerde yaşarken, tanışan ve sonunda mutlu bir yuva kuran gençlerimiz farklı şehirlerde yaşıyorsa, evliliğe adım attıklarında mutlaka her iki gencin ömür boyu mutlu olmaları sağlamak için gençlerin aynı şehirde yaşamalarını sağlamak gerekir.

Halk arasında şu sözlerin varlığını unutmamak gerekir, varlık ve maddiyat MUTLULUK getirmez.

Hükümet gençlerin evlenmeleri için ekonomik destek vermesi önemli iken, ancak evlendikten sonra gençlerin ayrı şehirlerde yaşayanları aynı şehirde yaşamalarını sağlamak gerekir!.

Türk milleti olarak aile yapımızın korunmasını sağlamak her yetkilinin görevi olmalıdır.

Çeşitli medya kuruluşlarında zaman zaman AİLE BÜTÜNLÜĞÜ BOZULDUĞU İÇİN mutlu olamayan eşler arasında zamanla gerginliklerin yaşandığı ve sonrasında ailenin koptuğu, aile bütünlüğü sağlanamadığı içinde eşlerin ayrıldıklarını hatırlatmak isterim.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla çeşitli basın yayın kuruluşlarında ÖĞRETMENLERİMİZİN ciddi sıkıntıları dile getiriliyor ve bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerine atıfta bulunanların olduğunu hatırlatmak isterim.

Bizlerde saygıdeğer Öğretmenlerimizin duygu ve düşüncelerine bir nebze merhem olabilmek için seslerine katkı sağladık ve haber yaptık.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE AİLE BİRLİĞİ KURULMASINMI?

Öğretmen gününde güzel anların yaşanması, Çiçek ve Çelenklerin süsleri AİLE BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAKMI?

Öğretmenler günü dolayısıyla  aileleri ayrı koyan sisteme ve Aile Birliğinin Korunması için Cumhurbaşkanına mesajlar verildi.

Ayrı illerde yaşayan Öğretmenlerin ortak feryadı; “Öğretmen ailelerin ayrı illerde yaşamaya MAHKUM ETMEK!.

Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamak yerine keşke sayın Cumhurbaşkanımız verdiği sözü BÜROKRATLAR tutsaydı!!! 3 Ocak kadro şöleninde kadroya geçen öğretmenlerin aile birliği verilecek denmişti, aylardır verilen  SÖZ tutulmadı, aile birliğimiz 3 yıl engellendi” diyerek ortak feryatlarını dile getirdiler!!!

ÖĞRETMENLERİN ORTAK FERYADI; “7433 sayılı kanun ile kadroya geçtik.

Kadronun hakkı olan aile birliğinden yararlanamıyoruz. Cumhurbaşkanımız söz vermişti. Ailelerimiz perişan.

Öğretmenler gününde öğretmenlerin dertlerini çözüme kavuşturun lütfen” SÖZLERİ BİR ŞEY İFADE ETMİYORMU?” içerikli haber yaptık.

Görüldüğü gibi ayrı şehirlerde yaşamak zorunda bırakılan saygıdeğer Öğretmenlerimizin bir anlama FERYATLARINI bizler yazmak ve yetkililerimize hatırlatmak istedik.

Bizler buradan saygıdeğer Öğretmenlerimizin dertlerini yazarken bu sıkıntılar Sağlık kuruluşlarında çalışan Doktor, Hemşire gibi önemli hizmetler yapan evli çiftlerinde dertleri ve sıkıntılarının olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Cumhurbaşkanımızın AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN sağlıklı olması ve gençlerin mutlaka evlenerek ailelerini oluşturma çabaları ne yazık ki kurum yetkilileri tarafından dikkate alınmadığını görüyoruz!!!

Buradan hemen şu soruyu sormak gerekir!

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan gençlerin evlenmeleri ve özellikle ekonomik imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen gençlerin evlenmelerine imkan sağlarken, evlenip çocuk sahibi olmalarını arzu ettiğini kimler inkar edebilir?

Her şey çok açık ve net iken, sayın Cumhurbaşkanımız gençlere; “GENÇLER EVLENİNİZ VE EN AZ 3 ÇOCUK SAHİBİ OLUNUZ “sözlerine rağmen evlenmesini istediği gençlere 150+150 bin TL maddi desteğin verilmesi talimatı verdiği halde evlenen gençlerin ayrı şehirlerde yaşamaya MAHKUM edilmesi, çalışmanın GÜDÜK kalmasını sağlar ve evlenerek aile olması gerekenler uzun yıllar ayrı şehirlerde yaşamalarını sağlamak hizmetin özüne aykırıdır!!!

Zaman zaman yazıyoruz, bizlerin dışında pek çok kişide ifade ediyor; “AK Parti 22 yıllık iktidar ama, MUHTEDİR DEĞİL” sözleri bir geçeği ortaya koyuyor.

Halka hesap veren sayın Cumhurbaşkanımızın eli etrafında, yani kurmay ekipleri ve çalışanları tarafından güçlendirilmesi gerekirken, sayın Cumhurbaşkanımızın Öğretmenlere verdiği sözlerin hayat bulmaması sizce düşündürücü değimli?

Bizler partici değiliz, bu ülkeyi ve Türk milletini seven bir basın kuruluşu olarak sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini her zaman dikkate alarak hizmet etmeye çalışırken!, sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini  EMİR kabul etmesi gereken BÜROKRATLAR ve Siyasetçiler söylenen sözleri yere düşmesini sağlıyorlarsa, o zaman şu sözleri tekrar etmekte fayda vardır!; sayın Cumhurbaşkanı İktidar ama, etrafındaki bazı Bürokrat ve siyasetçiler tarafından MUHTEDİR olması istenmiyor!

Günün Sözü; “Bir şey senin kaderinse, senden başkasının olamaz!”

 

 

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.