TOKAT’IN YÜZÜNÜ SESİNİ ÇALACAKLAR

Teknoloji günden güne geliştikçe de dolandırıcıların yöntemleri değişiyor. İşte 2024 yılında dikkat etmeniz gereken 5 dolandırıcılık yöntemi…

Teknoloji günden güne geliştikçe

Teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler, siber dolandırıcıların da yöntemlerini değiştirmesine neden oluyor. 2023 yılında gerçekleşen siber saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdi. Uzmanlar, bu oranın 2024’te daha da yükseleceği konusunda uyarıyor. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, bu konuda önemli bilgiler paylaşıyor. Siber güvenlik alanında alınması gereken önlemler ve dolandırıcılara karşı nasıl korunabileceğimiz hakkında bilgi veriyor. Bu tür saldırılara karşı dikkatli olmak ve güvenlik yazılımlarını güncel tutmak önemlidir.

2024 YILINDA BU TEHLİKELERE DİKKAT

Teknoloji alanındaki hızlı gelişmeler, siber dolandırıcıların da yöntemlerini değiştirmesine neden oluyor. 2023 yılında gerçekleşen siber saldırılar, bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdi. Uzmanlar, bu oranın 2024’te daha da yükseleceği konusunda uyarıyor. Bu bağlamda, Daily Mail, kullanıcıları bekleyen beş önemli siber saldırı türü hakkında uyarıda bulundu:

SPEAR PHİSHİNG:

Bu saldırı türü, geleneksel phishing saldırılarına benzer, ancak daha hedeflenmiş bir yaklaşımı vardır. Saldırganlar, herhangi bir kişi ya da kuruluşun kimlik bilgilerini ve hatta hassas verilerini ele geçirmeyi amaçlar. Genellikle sahte e-postalar veya iletiler aracılığıyla kendilerini güvendiğiniz bir kişi veya kuruluş gibi gösterirler.

TAPJACKİNG:

Kullanıcıların istenmeyen tıklamalar veya eylemler gerçekleştirmesini sağlayan bir yöntemdir. Saldırganlar, kullanıcının dikkatini dağıtarak zararlı işlemleri gerçekleştirmesine yol açar.

QUİSHİNG:

Sahte QR kodlar kullanarak kullanıcıları zararlı web sitelerine yönlendirme yöntemidir. Bu tür saldırılarda kullanıcılar, güvenilir gibi görünen QR kodları tarar ve kötü niyetli sitelere yönlendirilir.

DEEPFAKE DOLANDIRICILIĞI:

Yapay zeka ile oluşturulan sahte videolar veya ses kayıtları kullanılarak kişilerin kimlikleri taklit edilir. Bu tür dolandırıcılık, haber manipülasyonu veya sosyal mühendislik saldırıları için kullanılabilir.

SAHTE REKLAMLAR:

İnternet üzerinden ürünlerin, hizmetlerin veya içeriğin tanıtımını yapmak için kullanılan sahte reklamlar, kullanıcıları yanıltabilir ve zararlı sitelere yönlendirebilir.