Herkes Akın Akın Şifa Bulmaya Gidiyor! Bel Ağrısı, Kronik Ağrılar, Sıcak Su İle Tedavi Oluyorlar

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde bulunan Reşadiye Kaplıcaları, son dönemde çok sayıda kişinin şifa arayışındaki adreslerinin başında geliyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde bulunan

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde bulunan Reşadiye Kaplıcaları, son dönemde çok sayıda kişinin şifa arayışındaki adreslerinin başında geliyor.

48-52 derece arasında değişen sıcaklığa sahip kaplıca suları, birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Romatizma, eklem ağrıları, kas ve bel şikayetleri gibi sorunları olanlar özellikle kaplıcaları tercih ediyor.

Suyun içerdiği zengin mineral yapısı sayesinde deri hastalıklarına ve stres bozukluklarına karşı da etkili oluyor. Spor yaralanmaları sonrasında da kaplıca tedavisi olumlu sonuç veriyor.

Reşadiye kaplıcaları Konumu:

Kaplıca alanı, Tokat İli’nin güneydoğusunda bulunan Reşadiye İlçe merkezinde yer almaktadır. Kelkit Çayı kıyısında bulunan Reşadiye, Orta Karadeniz Bölgesinin geçiş noktası olarak kabul edilmektedir.

 

Reşadiye kaplıcaları Ulaşım Olanakları:

E80 karayolu üzerinde bulunan Reşadiye, Tokat İl merkezine 90 km. uzaklıktadır. Havayolu ulaşımı ise 198 km mesafedeki Sivas ve 220 km. mesafedeki Samsun havaalanları ile sağlanmaktadır.

Reşadiye kaplıcaları Yükseklik: Denizden yüksekliği 450 m. dir.

 

Reşadiye İklim Özellikleri:

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinin geçiş noktasında bulunan Reşadiye’de, yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve sert geçmektedir. İlçe merkezinin kış aylarında fazla kar tutmamasına karşın, yüksek rakımdan dolayı kış mevsimi ilçe genelinde şiddetli geçmektedir.

 

Reşadiye kaplıcaları Tedavi (Endikasyon) Özellikleri ve tedavi ettiği hastalıklar:

Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca tespit edilmiş tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir: Hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod, artrit, ankilozan, spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerde; kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda, cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla, stres bozukluğu, nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir. Suyun içerdiği arsenik miktarı izin verilen değerlerin oldukça üzerindedir. Bu nedenle bu kaynaktan içme uygulamaları şeklinde yararlanılması sakıncalıdır. Suyun içme ve inhalasyon maksadı ile kullanımı kesinlikle engellenmelidir.

 

Reşadiye kaplıcaları Termal Su ÖzellikleriFiziksel Özellikler:

Fiziksel Özellikler: Kokusuz, Gazlı, Renk 122.0(pt/co), S:02-21.7, Renksiz, Berrak

Reşadiye kaplıcaları Kimyasal Özellikler: Sodyum, Potasyum, Magnezyum

Reşadiye kaplıcaları Fiziko Kimyasal Özellikler: Ph:6.86,İletkenlik:4657.6,Co2:1.71

Reşadiye kaplıcaları: Radyoaktivitesi 13-25

Reşadiye kaplıcaları Sıcaklık: 48-52 ºC

 

Reşadiye kaplıcaları genel bilgiler:

İlçede sağaltım özellikleri taşıyan kaynaklar ilçe turizminin önemli bir parçasıdır.Reşadiye İçme suyu için, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma Merkezi’nce verilen tıbbi raporda analiz sonuçları şöyledir: “48 derecede hipertermal ısı, litrede 4 gr’ın üzerinde yüksek mineral içeren kaplıcada her türlü romatizma hastalığı, ortopedik (kırık çıkık) rahatsızlıklar, ameliyat sonu sekmeler ve kadın iç hastalıkları tedavisi mümkündür.”Suyu hafif tuzlu, ekşi, kokusuz ve renksiz olan Reşadiye Çermiği 40 – 49°C sıcaklığa sahiptir. Romatizma, çeşitli ağrılı hastalıklar ve deri hastalıklarına iyi geldiği belirtilmektedir.