Cemalettin Bilgin

DOĞAYI KATLEDENLER!

DOĞAYI KATLEDENLER 5 Haziran 2022 günü DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ kutlamasını yaptıklarını görüyoruz.

DOĞAYI KATLEDENLER 5 Haziran 2022 günü DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ kutlamasına katılmakla kalmadılar, birde kirlenmemiş, yıpranmamış DOĞANIN bütün nimetlerinden faydalanmak için güzel DOĞA harikası yerlere giderek Cenabı Allah’ın bütün canlılara sunduğu nimetlerden faydalandılar!…

DOĞAYI KATLEDENLER veya Kirletenler 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜN nasıl anlıyorlar? Bu sorunun cevabını merak ediyorum!.

Cenabı Allah Doğanın bütün nimetlerini ve güzelliklerini bütün canlılar için sunmuştur.

Bütün canlılar için sunulan nimetleri kıymetini bilmeyip Doğayı katledenler, yine hayatlarının daha sağlıklı olması için kirlenmeyen Doğada yaşamak istiyorlar!.

Aslında Doğayı Kirletenler ve katledenleri toplum tespit etmeli ve onları Doğanın güzelliklerinden mahrum bırakmalı ki, kirlettiği Doğanın ne anlama geldiğini anlasınlar.

Doğayı kirletenler ve katledenleri, şehirlerin en kirli alanlarından birisi olan ÇÖPLÜKLERE bırakmak, onların hayatlarını orada yaşamasını sağlamak gerekir!…

Doğayı kirletenler Çöplüklerde yaşamaya mahkum etmek gerekirken, ne yazık ki, Doğanın kirlenmemesi ve temiz kalması için çalışan, gayret eden insanlar çöplüklerin temizlenmesi için çalışıyor, gayret ediyorlar ve hatta Doğayı kirleten atıkların GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ sağlayarak yaşanabilir bir bölge ve ülke olmasını sağlamaya gayret ediyorlar!…..

DOĞAYI KATLEDENLER VE KİRLETENLERE en güzel ceza, Çöplüklerde onların yaşamasına mahkum etmektir!.

DOĞAYI KATLEDENLER VE KİRLETENLERE yönelik bir cezayi hüküm varmıdır?

Sanmıyoruz, ancak var olan cezai durumlarla cezalandırılır, hepsi o kadar!.

DOĞAYI KATLEDENLER VE KİRLETENLERE karşı özel bir cezai hüküm yoksa nasıl olacak DOĞA katledilmekten kurtarılacak?

Bu notlarımız şunu gösteriyor.

Pek çok konuda olduğu gibi DOĞANIN KORUNMASI VE KİRLETİLMEMESİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR ANLAMININ OLMADIĞIDIR.

YANİ HERŞEYDE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜN KURTARMAK İÇİN ETKİNLİKLER YAPILMAKTADIR.

DOĞA bütün canlılara sunulan özel nimettir.

DOĞA, yani; Hava, Toprak ve Suyun korunması, Doğanın korunmasıdır.

Havanın kirlenmesi için yoğun gayret sarf edenler var!.

Suyun kirlenmesi ve hoyratça boşa gitmesi için gayret edenler var!.

Toprağın daha çok kirlenmesi ve KATLEDİLMESİ  için olağan üstü gayret sarf edenler var!

Yine etkinlikler kağıt üzerinde afişlerin  üzerinde ve yayınlana haberlerin içinde yerini aldı, dün  DOĞA daha azmı kirletildi?

Yok ya, fazla ileri hamleler yapmayalım!.

Daha fazla derinlere dalınca, birilerinin nasırına basmış olacağız ki, bunun arkası gelmeyecektir.

Birileri yine samimi olmadan “Dünya Çevre” gününü kutladı, mesajlar verildi, resimler çekildi, bizlerde basın mensupları olarak yapılan etkinlikleri haber yaptık, bizler yapmamış olsak da, birileri sosyal medyadan resimleri paylaşmaktan geri durmadı!….

Ne yapalı, onlar DOĞAYI katlederken, kirletenler, kendilerince çeşitli bahaneler uydurmaktan geri kalmıyorlar.

O zaman bizlerde bahanelerin arkasına sığınarak hem Doğayı katledenlere karşı direncimizin varlığını gösterelim, hemde Karınca misali “safımız belli olur!…

Birileri Toprağın alternatifi olarak “Topraksız Tarımı” ortaya koysa da, Topraksız tarım yapmak için Su’ya ve az miktarda da yine toprak desteğine ihtiyaç olduğunu görüyoruz.

Yani Toprağı katledenler, beton yığınları ile katledilmesine göz yumanlar, bir gün Toprağa ihtiyaç duyacaklarını unutmasınlar.

Katledilen Topraklar ne yazık ki, kendisini katledenleri de bir gün kabul edecek, Toprak ana onları yine kucaklayıp ebedi yolculuğa beraber çıkacaklar.

Keşke; Toprağı, Suyu, Havayı kirletenleri, DOĞADAKİ kıymetli ürünler bunları kabul etmese!….

Toprağı katledenler, Topraksız bir dünyada yaşamaya mahkum bırakılsalar!.

Doğayı katledenler, keşke kirli bir bölgede yaşamaya mahkum bırakılsalar!.

Doğayı katledenler, keşke Doğanın imkanlarından ve güzelliklerinden mahrum kalan bölgelerde yaşamaya mahkum olsalar!…

Bizler ne kadar mücadele edersek edelim, ne kadar çırpınırsak çırpınalım, Doğayı katletmeye  birileri devam edecektir, hemde bu dünyadaki üç kuruşluk menfaatleri için!

Rahmetli babam şunu söylerdi; “MAL SAHİBİ MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ”  derdi ve peşinden şunu eklerdi; MALDA YALAN, MÜLKTE YALAN, AL BİRAZDA SEN OYALAN” derdi.

Aslında; Cenabı Allah’ın bizlere sunmuş olduğu nimetlerin kıymetini bilerek herkesin mutlu, huzurlu, sağlıklı bir Dünyada yaşaması mümkün iken, birilerinin kişisel hırs ve çıkarları için yaşadığımız şehirler ve Doğa güzellikleri bizlere zehir olarak sunuluyor.

Aslında görüntü vermek için yapılan etkinliklerin deki gayretlerin bir kısmı, Doğanın kirlenmemesi için gayret edenlere destek verilmiş olsa, Doğanın kirlenmemesi için GERİ DÖNÜŞÜM yapmak isteyenlere destek verilmiş olsa yaşadığımız şehirler ve bölgeler daha fazla kirlenmekten kurtulacaktır!.

Lakin;

Doğanın daha fazla kirletilmemesi için, Geri Dönüşüm çalışması yapanların ne yazık ki önleri kapatılmaktadır veya süslü sözlerle insanlar oyalanmaya devam edilmektedir!..

Kirli oyunlar ve tezgahlar, DOĞAYI KORUMAK İSTEYENLERİNDE ÖNLERİNİ kapatıyor!…

Günün Sözü; DOĞA İLE DEĞİL, BOĞA İLE GÜREŞİLİR.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.