Mehmet Emin Atmaca Cumhuriyet’in 100. Yılı Mesajı

Tokat İstişare Heyeti Başkanı

Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca, Cumhuriyetin 100 yılında kutlama mesajı yayınladı.

Atmaca; “Tarih boyunca adaleti, asaleti ve cesaretiyle dünyanın dört bir yanında iz bırakan milletimiz, karşılaştığı zorlukların da yine asırlara örnek olacak kahramanlıklarla üstesinden gelmiştir. Bundan bir asır önce, çeşitli hile ve tuzaklarla saldırılara maruz kalan vatanımızı korumak için verilen mücadele bunun en yakın örneğidir.

Aziz milletimiz, istiklalimizin sembolü şanlı bayrağımız inmesin, ezanlarımız dinmesin ve mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye canıyla, malıyla ve bütün imkânlarıyla onlarca cephede destanlar yazmıştır.

Zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen, inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, iradesine vurulmak istenen prangaları kırmış ve milli iradenin gücünü tescil ederek Cumhuriyeti ilan etmiştir. Dolayısıyla Cumhuriyet, millet iradesini görmezden gelen ya da hiçe sayan hiçbir tavrın meşru olmadığının ve asla kabul edilemeyeceğinin de ilanıdır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bir kez daha ifade ediyoruz ki uğruna milli mücadele verdiğimiz değerleri diri tutarak nesillerimize aktarmak, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek, her daim milletimizin ve devletimizin huzur ve refahı için çalışmak, bu cennet vatanda yaşayanlar olarak düne, bugüne ve yarına karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Mehmet Emin ATMACA

Tokat İstişare Heyeti Başkanı