DOĞAYI KORUYAN, RADYASYONUN YAYILMASINA ENGEL OLAN ÖZEL BİTKİ BAHÇELERDE

Çeşitli hastalıklara iyi geldiği ifade edilmektedir.

Çeşitli hastalıklara iyi geldiği

Havadaki kötü gazları tutma özelliğine sahip sığırkuyruğu (verbascum) bitkisinin tercih edilmesi önerisinde bulunulan özel bitki.

              Çevre peyzajı çalışmalarında havadaki kötü gazları tutma özelliğine sahip sığırkuyruğu (verbascum) bitkisinin tercih edilmesi gerekir.
Sığırkuyruğunun doğanın kendisini onarması açısından önemli bir bitki olarak biliniyor.
Bu bitkinin Avrupa’daki alışveriş merkezlerinde 3-4 avroya satıldığını belirtilirken, “Sığırkuyruğu, atmosferimizi ve oksijenimizi koruyan, trafiğin yoğun bulunduğu yerlerde egzoz gazlarını tutan, kendi kendine yetişen bir bitkidir. Koyu yeşil ve sarı yaprakları bulunan bu bitki, çok sıcak alanlarda sıcaklığı tutar ve kurak alanlarda suya ihtiyaç duymadan yetişir.
Sığırkuyruğunun peyzaj özelliğinin olduğunu, gelecek nesiller için korunması gereken önemli bitki olarak görülüyor.
İnsanlar ve doğa için savaşıyor
Bitkinin sarı çiçeklerinin ilkbahardan itibaren dikkat çekici olduğuna, biyolojik çeşitlilik açısından önemli olduğuna bilim insanları tarafından dile getiriliyor. “Sığırkuyruğunu kent içlerinde yol boyunca kullanırsak, egzoz gazları ve diğer ağır gazları yapraklarında tutar. Kökleriyle toprağı temizler ve daha verimli hale gelmesini sağlar. İnsanlar ve doğa için savaşan bir bitki.

               Her bahçede bulunması gereken özel bitkinin yaygınlaşması bekleniyor.