4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI VE BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI

İlçemizin köklü okullarından Niksar

İlçemizin köklü okullarından Niksar Şehit Bülent Ay Ortaokulunun (eski adıyla Niksar Ortaokulunun) beşincisini gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği  yapıldı.

Okul Bahçesinde yapılan programa Tokat Vali Yardımcısı, Niksar Kaymakam Vekili  Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN’ın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat ve Kurum amirleri, Sivil Toplum Örgütleri, Yerel Basın Temsilcileri ve Öğrenci velilerin katıldı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Şenliğinde Okul Müdürü Şakir BOLAT’ın açılış konuşması yaptı Bolat konuşmasında’’ Sayın Valim, Belediye Başkanım, İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Şube Müdürlerim, Okul Müdürlerim, Siyasi partilerimizin ve Sivil Toplum Örgütlerimizin kıymetli temsilcileri, yerel basınımızın değerli mensupları, Eğitim ordumuzun cefakar öğretmenlerimiz, kıymetli velilerim ve sevgili öğrenciler!

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma kurumumuzun kısaca TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl 5.sini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarımızın açılışına teşriflerinizle mutluluğumuzu bizimle paylaşan siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.

Bilindiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.

Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Türkçe-Fen Bilimleri-Matematik alanında; 13’ü araştırma, 3’ü inceleme 10’u tasarım projesi olmak üzere toplam 26 projemiz 5 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.

Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim-teknik çalışma alanlarında yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.

Sevgili öğrenciler; biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka bir öncesi bulunmaktadır. Eminin ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.

Sayın valim, değerli konuklar; Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha da çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor, saygı ve sevgimi sunuyorum.’’dedi müteakiben “Türk-İslam Bilim İnsanları Oratoryosu” sahne aldı.

Tokat Vali Yardımcısı, Niksar Kaymakam Vekili  Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN ve İlçe Milli eğitim Müdürü Muzaffer BOLAT ve 7/B Sınıfı Öğrencisi Emirhan ÖZYURT’un birlikte gerçekleştirdikleri kurdela kesiminin ardından Fuar gezildi.

Fuar kapsamında “Toplumun Kan Bağışı” farkındalığı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bir proje kapsamında Tokat Kızılay Kan Merkezinin Kan bağışlarını aldığı stand gezildi.

Tokat Vali Yardımcısı, Niksar Kaymakam Vekili  Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN’ın ziyaretlerinin ardında Proje etkinliklerinde emeği bulunan okul yöneticilerine, proje koordinatörüne, projede görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti ve günün anısına fotoğraf çekiminin ardından fuar farklı okullardan gelen öğrenci gruplarının ziyaretine açıldı.

Yöresel yemeklerin ikramının yapıldığı fuar gün boyu ziyaretçilerle doldu taştı.