2023 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE TARTIŞMA

AKP Genel Başkanvekili Numan

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi üzerindeki konuşması sırasında TBMM Genel Kurulu’nda CHP ve AKP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un konuşmasını engellemek isteyen muhalefet parti milletvekillerini Meclis Başkanı  Şentop sık sık uyararak; “değerli Milletvekili arkadaşlar Gazi Meclise yakışan şekilde davranmak gerekir, aksi taktirde idari amirlerle müdahale etmek zorunda kalacağım” diyerek uyarmasına rağmen muhalefet parti milletvekilleri yüksek sesle Kurtulmuşun sözlerini kesmeleri sonucu meclis konuşmalarına ara verildi.

TBMM de  2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere  üç kez ara verildi. Saat 20.00 sıralarında kürsüye gelen AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kendisinden önce konuşan muhalefet partisi mensuplarının yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Numan Kurtulmuş özetle şunları dile getirdi; “Burada sürekli olarak gergin bir üslupla hatta zaman zaman üstten hakarete varan sözlerle Ak Parti grubunu bir şekilde muhatap alarak konuşmanın doğru olmadığını, Türkiye’nin ikinci büyük partisinin genel başkanına yakışmadığını ifade etmek isterim. Milletvekillerimizin kimler tarafından belirlendiği, kimler tarafından seçildiği aşikardır. Biz bu Meclis’te hiçbir milletvekiline hakaret etmedik, hakaret etmeyi de aklımızdan geçirmedik. Sizin milletvekillerini de kimin nasıl belirlediğini herkes biliyor. Sosyal medyaya kadar düşmüş olan şu anda partinizle alakası bulunmayan iki değerli yöneticinizin nasıl ne şekilde milletvekillerinin seçildiğini bildirdiğini biliyoruz. Milletvekilleri partilerin kurullarında seçiliyor. Genel başkanların, parti kurullarının helal oylarıyla seçiliyor. Her bir milletvekilini seçen milletin kendisidir” diyerek eleştirilere cevap verdi , bütçe görüşmeleri devam etti.