2022 YILI KAYMAKAMLIK SON FAALİYET ÇALIŞMASI

NİKSAR KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET

NİKSAR KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ SEÇİMİ YAPILDI.

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan Niksar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği nin 2020-21-22 yıllarında yapılan çalışmalar kısa olarak dile getirildi, 2023 yılında yapılması gereken çalışmalar hakkında kısa bilgiler sunuldu.

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan Niksar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2020-21 ve 22 yıllarında yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdikten sonra, slayt destekli çalışmalardan kısa bilgiler sunuldu.

Kaymakam Doğan; arkadaşlar yapılan çalışmaları kısa olarak geçmek istiyorum, bildiğiniz gibi rahatsızlığım nüksetmemesi için konuları kısa başlıklar halinde sizlere sunuyoruz, inşallah 2023 yılı programlarını yaparkende sizlerin düşüncelerini alacağız, geçtiğimiz yıl ve 2022 yılında önemli çalışmalar yaptık, emeği geçen her arkadaşımıza teşekkür ederim, uyumlu bir çalışmanın sonunda güzel hizmetlerin yapılmasından da mutlu olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan Niksar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmaların yanında Niksar Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı Mütevelli heyeti için Köy ve mahalle muhtaralrı arasında bir er kişinin seçilmesi için oylama yapılacağını dile getirdi. Köy Muhtarlarını temsilen Kapıağzı köyü Muhtarı bayram Yıldırım tek  aday olarak talepte bulundu, oy birliği ile Köy muhtarlarını temsilen bayram Yıldırım seçildi.

Niksar mahalle muhtarlarını temsilen iki muhtar adayı ismini yazdırdı, Hakan çakır ve Muammer  Pala’ya kullanılan oylardan sonra Hakan Çakır mahalle muhtarlarının Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı Mütevelli heyetine seçilmiş oldu.

Seçimlerden sonra köy ve mahalle muhtarları toplantı salonundan ayrıldılar.

Niksar Kaymakamı İlhami Doğan Niksar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmalarından birkaç örnek verdi.

Köydes çalışmaları içinde 2020 yılında 7.5 milyon TL, 2021 yılında 13 milyon TL, 2022 yılında 18 milyon TL lik yatırımın köylere yapıldığı dile getirildi.

2022 yılında İçme Suyu problemlerinin giderilmesi için Güneş paneli sistemi ile köylerin içme Suyu sıkıntısının çözüldüğü, 2023 yılında içme Suyu sıkıntısı yaşayan köylerin sıkıntılarının yine Güneş paneli sistemi ile giderilmesi için çalışmaların yapılacağı dile getirdi.

Kanalizasyon ve Alt yapı çalışmalarında 21 köyün ihtiyaçlarının giderildiğini. 12 köyün İçme Suyu meselesinin çözüldüğü. Güneş enerjisi ile Su sıkıntısının 9 köyün çözüldüğü. Yol yapım çalışmalarının 30 köyün ihtiyaçlarının giderildiği, 85 kilometrelik alanda 1 ve 2 kat Satıh kaplamanın  yapıldığı, 25 köyde Cem Evlerini bakım ve onarımlarının yapıldı dile getirildi.