2019 Yılına Merhaba

2019 yılının sağlık mutluluk

2019 yılının sağlık mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Mevladan dilerim.

2018 yılı koskoca bir yılı geride bıraktık, acısı ile tatlısı ile güzel ve kötü anıları ile bir yılı geride bırakırken, bir üst basamak yılına geçi verdik.

2018 yılının hatıralarını anarak yeni bir yıla merhaba diyeceğiz, güzel anlar, çirkin zamanlar, hoyratça saldırılar, tüm çirkinliklere rağmen yine de güzel anların yaşandığı bir yılı geriye bıraktık.

2018 yılında ülkemiz için önemli süreçlerin yaşandığı ve hiçbir zaman unutulmayacak günler yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz yeniden şekillendi, yeni bir yönetim sisteminin gelmesi 2018 yılında gerçekleşti. 2018 yılı tarihin temiz sayfalarına Altın harflerle işlenecek notlar düşüldü.

2018 yılı güzelliklerin yaşandığı bir çağ açıp, bir çağ kapatan yıllar içinde yerini aldı.

2018 yılında gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni bir yönetim sistemine geçmiş olması bugün çok konuşulmuyor belki ama, yeni bir çağın açılması, eski bir çağın kapanması yılı olarak tarihteki yerini almıştır.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sisteminin derinliklerine bakıldığında ülkemiz için yeni bir çağ açıldığını anlamış oluruz.

2018 yılı Türk siyaset tarihinin de alt üst edildiği yıl olarak görmek mümkün, lakin şu soğuk havalarda değişimin sıcaklığının yaşanmadığını görüyoruz.

2018 yılında başlayan yönetim değişimi 2019 yılının Mart ayı itibari ile noktalanacak, yeni çağın ayak sesleri 2019 yılında daha net anlaşılacaktır.

Türk milletinin özelliğimidir nedir? bilmem ama, bir millet farklı dönemlerde Çağ açıp, çağ kapatan istisna bir milletiz.

2018 yılı ülkemiz için, insanlık için önemli yıllardır, çağların kapandığı, yeni çağların açıldığı yıllar olarak her zaman insan oğlunun hafızasında yer alacak, tarihin derinliklerinde  her zaman  hatırlanacak yılar olacaktır.

2018 yılı terörle mücadele yılları olarak da anılacaktır, İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu bir devlet adamı olarak görevini layı kı ile yapan değerli bir insandır, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en başarılı çişleri Bakanı olarak kalplerde yerini almıştır.

Cumhur İttifakının doğuşu ve gelişmesi 2018 yılında gerçekleşmiş, inşallah bu ittifak ebediyen gelişerek devam edecektir.

Cumhur İttifakını anlamayanlar sayın Cumhurbaşkanımızın şu sözlerini hep hatırlamalılar; “Cumhurbaşkanı %50+1 ile seçilecektir” sözleri ülkemizde AK Parti ve MHP birlikte seçimleri ile katılması ile mümkündür, bu düşünceyi halen anlayamayanlar yerel seçimlerde hayat yapmaya başladılar, aslında Halkımız bu mesajı aldı, anladı ve sandıkta birleşmeyi sağladı, lakin her iki partiyi temsil edenler bu anlamamakta ısrar ediyorlar.

2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerden sonra 4 yıl bir daha seçim yapılmayacak, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 4 yıl gibi uzun bir zaman var, bu süreçler içinde Cumhur İttifakını oluşturan partiler 4 yıllık süreyi çok iyi değerlendirmek zorundadırlar.

Yerel seçimlerle ilgili olarak düşüncelerimizi sürekli paylaşıyoruz, şehrimizin aydınlık geleceği için seçimlere kadar duygu ve düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz, seçimlerde Niksar’ı seven bir aday ile seçimlere gidilmesi için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz, inşallah AK parti halkın sevdiği bir aday ile seçimlere katılır, halkımız gönül rahatlığı ile seçimlerde sandık başına gider aksi taktirde AK Parti  MHP Niksar teşkilatı gibi yanlış bir adayda ısrar ederse Niksar halkı her iki partiye de gereken dersi sandıkta vermekten geri durmayacaktır.

İnsanlarda kişisel hırs ve kin çoğu zaman memleket meselelerini geride bırakıyor, biz seçmenleri siyasetçiler dikkate almak zorundadır, seçmenin düşüncelerini dikkate almayan siyasetçiler her zaman   hüsrana uğramışlardır.

MHP Niksar teşkilatı hayatının en büyük hatasını yapmıştır, MHP 2014 seçimlerine girerken tek bir parti olarak yani bölünmemiş bir MHP olarak seçimlere katılmış AK Parti den 4 bin fark yemiştir.

MHP Niksar teşkilatı 24 Haziran seçimlerinde MHP nin seçmen tarafından ilgi gördüğünü fark edince, kazanılacak olan seçimi kaybetmek adına 2014 yılında kaybeden aday ile ve MHP davasına inanmamış, 24 Haziran seçimlerinde ve öncesindeki referandumda MHP nin hiçbir yerinde yer almamış ve hatta aleyhte olan tavırlar sergilene bir kişi ile seçimlere katılmak ısrarı çok düşündürücüdür.

2019 seçimleri biz Niksar’lılar için önemli bir seçim olduğunu sürekli ifade etmeye çalıştık, sanırım bu seçimin Niksar için ne kadar hayati önem taşıdığını Cumhur İttifakını oluşturan sayın vekillerimize anlatamıyoruz!…

Bizler bu şehrin kalbinin yarısı olarak yaşadığımız şehrin gerçek yapısını biliyoruz, 2009 seçimlerinin nedenlerini, 2014 seçimlerinin nedenlerini çok iyi bilen insanlar olarak o tarihte yaptığımız çalışmalar ve söylediğimiz sözler hayat bulmuşken, bu seçimlerde de duygu ve düşüncelerimizin hayat bulacağını ifade etmek isteriz.

Birileri Niksar seçmeni dikkate almadığını görüyoruz, “ben ne dersem o olur” düşüncesindeki hangi siyasi parti yetkilisi olursa olsun seçmenin düşüncelerini dikkate almak zorundadır, seçmen beyefendi bir şekilde duygu ve düşüncelerini yeri geldiğinde ifade eder, seçmeni dikkate almamakta ısrar edenler sandığın içine kapatılır.

Niksar’da seçimlerin favorisi AK parti ve MHP dir, MHP seçmeni AK partiye, AK parti seçmeni MHP ye her zaman kaymış ve partilerin söylemlerine göre tercihini kullanmıştır, 2019 yerel seçimlerinde ise iki partiye alternatif olarak CHP ve İP alternatifi ortaya çıkmıştır.

Niksar’da MHP nin yaptığı hatayı AK Parti yapar ise halkın tepki verdiği aday ile seçmenin karşısına çıkar ise CHP+İP birleşmesi seçimin galibi olarak CHP çatısı altında seçimlere katılan partiler alacaktır.

Niksar’da İP ve CHP ayrı ayrı seçimlere katılmak isteği ise asla seçimlerin alternatifi olacak CHP veya İp kazanma şansı olamaz, çünkü her iki partinin aday adaylarının kendi partilerinin oylarına 3-4 bin oy ekleme gücüne sahip değiller.

2019 yılının ilk günlerinde böyle bir yazıyı yazma gereği duyduk, hayatın gerçeklerini ifade ediyoruz, yani AK Parti seçimlere mevcut belediye başkanı Özdilek Özcan dışında hangi aday ile seçmenin karşısına çıkarsa çıksın seçimlerin tek favorisidir.

AK Parti Niksar’da  İdris Şahin döneminde yapılan hizmetleri 30 yıllık diğer belediye başkanlığı döneminde yapamamıştır, bugün Niksar’daki her hizmet yapan resmi kurumlarda İdris Şahin’in Belediye başkanlığı, Sadullah Karataş’ın da AK Parti ilçe başkanlığı döneminde gerçekleşmiştir.

Günün Sözü: NİKSAR GERÇEĞİNİ BİLEMEYENLER, SÖZ SAHİBİ OLURSA HÜSRAN YAŞAR!.