VALİ DR. OZAN BALCI, İL ÖZEL İDARESİ VE KÖYDES YATIRIMLARINI YERİNDE İNCELEDİ

Vali Dr. Ozan Balcı,

Vali Dr. Ozan Balcı, İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynakları ile yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe beraberinde köylerde birinci ve ikinci kat asfalt, içme suyu, kanalizasyon, kilitli parke taşı, yama, menfez, stabilize, sulama kanalları gibi yatırımları yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “İl Özel İdaremiz kaynakları ve KÖYDES’in 42 milyon TL.lik yatırımı ile köylerimizin altyapısı için planlanan çalışmalarımız devam ediyor.Vatandaşlarımızın yaşamlarını ve hayatlarını kolaylaştırmak için hep birlikte aşkla, şevkle, yılmadan, yılgınlık göstermeden çalışıyoruz. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Karkıncık-Kızık Köyü Yolu
Karkıncık-Kızık köyü arası 2.5 km.lik sathi kaplama yol çalışmasını yerinde gören Vali Dr. Ozan Balcı, yol çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak, hizmete gireceğini kaydetti.

Avşarağzı Yağmurlama Sulama Suyu Tesisi 
Tokat merkeze bağlı  Avşarağzı köyü yağmurlama sulama suyu tesisinde incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, bilgi aldı. “770 dekar alanı sulayan tesisimiz  çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar sağlasın.” dedi.

Çamlıbel Menfez Çalışması
Çamlıbel beldesinde, Bedirkale Sulama Birliği tarafından yapılan asfalt su geçişi menfez çalışmasını yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, bir süre sohbet ettiği işçilere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kervansaray Köyü Güneş Enerji Sistemi ve İçme Suyu Sisteminde 
Kervansaray köyü Güneş Enerji Sistemi ve İçme Suyu Sisteminde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “54 adet 275 wp güçlü panel ile 10260 watt güç elektrik üreten sistem yıl boyunca köye içme suyu pompası harcaması için, tam kapasite çalışması halinde yaklaşık 27000 kwh bedava enerji sağlayacaktır. Yatırımımız üreticimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Güzelce Barajı
Vali Dr. Ozan Balcı, Güzelce, Günçalı, Kervansaray, Yatmış, Dereağzı, Akın ve Çamlıbel arazilerini sulayan Güzelce Barajı’nda devam eden kanal boru çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Dr. Ozan Balcı,  “Barajımız kanallarında boru çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın tamamlanması ile 42 bin dekar alanı sulayacak olan Güzelce Barajımız çiftçilerimize hayırlı ve bereketli kazanç sağlasın.” dedi.

Devletin imkanları ile yapılan barajlar ve göletlerin tamamlanmasıyla da 400 bin dekar alanın daha sulanabilir hale geleceğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat tarım memleketi. Bizler de her zaman çiftçimizin, tarımın, toprakların dostuyuz ve destek vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, Vatandaşlarla Sohbet Etti
Vali Dr. Ozan Balcı, inceleme ziyaretleri sırasında karşılaştığı çiftçilerle, çocuklarla ve kışlık hazırlık yapan hanımlarla bir süre sohbet ederek, çocuklara kitap hediye etti.