yesilniksar

HER SEÇİM DÖNEMİ SEÇMENLE KAVGALI OLAN

Yazmamak için büyük çaba harcıyoruz, biz yazmamak için gayret ederken, belediye başkanı ve ekibi bizlerin kendilerini olumsuz yönde etkileyen haberlerin yapılmasını istiyor.

Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece saat 22 sıralarında Niksar şehir merkezine Kar yağışı başladı, daha önce birkaç defa az miktarda Kar yağmıştı ama yeterli olmadı.

Salı  gecesi başlayan Kar yağışı Çarşamba sabahı şehri beyaza boyadı, Kar her bölge için yeni bir hayattır, insanlar kar yağışının keyfini sürdü, lakin sabah vatandaşlar işlerine giderken zorluklar çekmesi, ayrıca Elektriklerin sabah saat 06 sıralarında sık sık kesilerek sonrasında tamamen şehrin Elektriksiz kalışı ve ilerleyen saatlerde pek çok mahallenin elektriklerinin yanmaması, ilerleyen saatlerde yine insanların yürüme güzergahlarının karla kaplı oluşu sıkıntı yarattı.

Halkımız şunu ifade ediyor, “Niksar’da her Kar yağışında esaret hayatımı yaşayacağız?” diyor, halkımız haklı ve ekliyor; “burnumuzun dibinde çok sayıda Elektrik üreten Enerji firmaları varken neden Niksar’da Elektriksiz saatler ve günler yaşıyoruz?” diyorlar, haklılar.

Niksar’a Kar yağınca neden Cenabı Allah’ın verdiği güzel nimetin tadını çıkartamıyoruz?

İnsanlarımız kar yağışının keyfini çıkartmak istiyor, bunun içinde Niksar Belediyesi gerekli tedbirleri zamanında almalıdır, Niksar’a kar yağışı sonrasında Elektrikler sık sık kesilmesini Niksar halkı artık kabul etmek istemiyor.

Bizler buradan Niksar belediyesi adınada, Çedaş adınada pek çok mazeret üreten sözler yazabiliriz, mazeret üretmek insanları hiçbir zaman mutlu etmiyor, hele günümüzdeki teknoloji imkanları ile hiçbir insanımız üretilecek mazereti kabul etmek istemiyor.

Bizlerin yaşanan sıkıntıları haber yapıp yapmamamız çok şeyde değiştirmiyor, insanlar günümüzdeki teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak zaten on binlerce insana bir anda ulaşabiliyor, insanların ellerindeki imkanlar sıkıntıları ortaya koyarken bizlerin olaylar ve sıkıntılar karşısında susmamız doğru olmuyor.

Tamam bizler gazete olarak yazmayalım, bizlerin yazmaması var olan sıkıntıları çözüyormu? her zaman hızlı teknolojiyi ve gazete olarak her imkanı kullanarak insanların mağduriyetinin giderilmesini  istiyoruz, bizlerin olaylara duyarsız kalması asla mümkün değil çünkü insanlarımız geciktiğimiz bir haber için bile; “Niksar da basın yokki gazeteci yokki bunları yazsın” diyerek yaptığımız bütün mücadeleyi bir kalemde silebiliyor.

Kar yağdığı sürece yolların kar temizliğine girmemek doğru olabilir, o da şartlara bağlı tabiki ama Kar yağışı durmuş ana caddeler veya ara caddeler Kar yığınları ile dolu olunca yayaların ve araçların geçişinde sıkıntılar yaşanıyorsa, çözüm bulmak belediyenin işidir.

Kar yağışını Çarşamba günü durdu, sonrasında Kar yığınları ana caddelerde yine yığılı kaldı, Niksar’ın önemli yol güzergahlarına baktığımızda her tarafta Kar yığınları duruyordu, gezerken Niksar Devlet Hastanesine uğradık, hastane yolunun en üst tarafında 1 aracın geçeceği şekilde yol açılmış hastane tarafından gelen araç ile Hastaneye gitmek üzere olan iki araç tepede karşılaştıklarında hastaneye çıkan aracın karlı bölgeden çıkması söz konusu değil, hatta kaza yapma riski çok yüksek.

Niksar Devlet Hastanesini ziyaret etiğimizde yetkili arkadaşlar; 17 saattir Jeneratör çalışıyor, Elektrikler sık sık gidip gelince cihaslar tam kendisini toparlayamıyor, elektriklerin gel git yapasından dolayı devletimiz çok ciddi masraflara giriyor her cihaz çok hassas arızalanan cihazlara ciddi ödemeler yapıyoruz yazık oluyor” diyerek var olan sıkıntıyı ifade ediyorlar.

Niksar’a gelen Elektrik hattının ikinci bir alternatifi olması gerekiyor, şehrin etrafı Hes işletmeleri ile dolu iken şehrin tek hat ile beslenmesi yanlıştır, bu konuda fazla detaya girmeyeceğiz yıllardan beri Niksar dışında pek çok ilçe bırakın illeri ikinci alternatifleri varken neden Niksar’da alternatif Elekrik hattı yok?

Niksar Belediyesi kar yağışı olduğu zamanlarda şartlara göre kar yağışı sonrasında çalışanları ile kar temizleme seferberliği yapsın buna halkımızda destek olur.

Şunu birileri anlaması gerekir, bizler bile kar yağışını hesap ederek gerekli tedbirleri alıyoruz, aracımızda mutlaka kalın Tuz bulunduruyoruz, neden mi çok kar yağışı sonrasında buzlanmaya karşı yaşadığımız işyerinde evimiz bölgesinde veya yolculuk yaptığımız yollarda karşılaşacağımız olumsuzluklara ve insanlara yardımcı olmak maksadıyla tedbir alıyoruz, işyerimizde ve evimizde kar kürüyecek malzemeler bulunduruyoruz, çevremizdeki yolları temizliyoruz insanlar sıkıntı yaşamasın diye.

Bizler sıradan insanlarız, çevremizdeki insanlar, bulunduğumuz bölgeden geçen insanlar sıkıntı yaşamasın diyerek hem yolları tuzluyoruz, hem doğadaki hayvanların açlıkları giderilsin diyerek Buğday ve ekmek veriyoruz, bizler bunları düşünürken ve yaparken Belediyenin mazeret üretmesi anlamsızdır.

Hadi yazma bakalım, hangi mahalleye gitsek onlarca insan yapılmayan hizmetlerden dolayı rahatsızlık duyuyor, halk bizlere dertlerini ifade edince bizlerde rahatsızlık duyuyoruz, hatta çoğu zaman gerginlikler yaşıyoruz.

Yaşadığımız şehirde olumsuzlukları duyunca ve yaşayınca insanız gerginlikler yaşıyoruz, bizler insanca yaşamak istiyoruz, insanların dertlerine asla duyarsız kalamıyoruz.

Bizler bir şehirde dolaşırken, bir yerden bir yere giderken asla gözü kapalı değiliz, gittiğimiz her yola bakıyoruz, çevremizde oluşacak her olumsuzluğun giderilmesine gayret ediyoruz, çünkü bizler bu şehre aşığız insanları seviyoruz.

Bizler sıradan insanlarız, kapımızın önünden geçenlere, sesin yükseldiği taraflara ilgisiz kalamıyoruz, insanların rengine bakarak ön yargılı olmuyoruz, sokakta bir gariban görsek elinden tutmaya çalışıyoruz, insanların ön yargıları ile yanlış bilinen insanlara da kapımızı kapatmıyoruz. Bizler insanız insan.

Yazmamak için bizlerin gayreti yeterli değil, bir şehrin belediye başkanı ve  ekibi olumsuzlukları yaşattığı sürece bizlerde yazmak mecburiyetinde kalıyoruz.

Günün Sözü: BİZLER İNSANIZ!.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.