GOP REKTÖRLÜĞÜNE ADAY

Prof. Dr. Haluk Çağlar

Prof. Dr. Haluk Çağlar Kaymak GOP Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Atatürk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Kaymak GOP Üniversitesinin Rektörlük seçimi adaylık müracaatını yaptı.

1974 yılında Niksar’da doğan Kaymak GOĞ Üniversitesi Ziraat Fakültesinde başladığı yüksek eğitimini tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesinde çalışmalara devam etti, uzun yıllar bilimsel çalışmalarını Atatürk Üniversitesinde devam eden Kaymak Tokat GOP Üniversitesi Rektörlüğünün yeni seçimleri için Rektör adaylığına müracaat etti.

Prof. Dr. Haluk Çağlar Kaymak GOP Üniversitesi Rektörü olması halinde Tokat’ın Tarımsal bakımından üst sıralarda Tarımsal başarılar elde edeceği  ifade edilmektedir.

Prof. Dr. Haluk Çağlar Kaymak’ın özgeçmişi;

1974 yılında Niksar’da doğdu. İlköğrenimini Niksar’da Orta ve lise öğrenimini Samsun’da tamamladı 1994 yılında girdiği Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı’nda başladığı Yüksek Lisans öğrenimine devam ederken 1999 yılında Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve 2000 yılında Yüksek Lisansını tamamladı.Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında başladığı Doktora öğrenimini ise 2006 yılında tamamladı.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne 2009 yılında Yrd.Doç.Dr olarak atandı ve 2012 yılında Doçent 2018 yılında da Profesör unvanı aldı.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesinde Dekan Yardımcılığı Tarımsal ve Yayım Merkezi Müdürlüğü Atatürk Üniversitesi Eğitim Komisyonu Üyeliği ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Uluslararası ve ulusal dergi ve bilimsel toplantılarda çok sayıda yayımlanmış makale ve bildirisi uluslararası kitaplarda alanı ile ilgili bölüm yazarlıkları bulunmaktadır.

Halen Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde Prof.Dr. olarak yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.