Cemalettin Bilgin

SIFIR ATIK!..

5 Haziran Dünya çevre günü imiş.

Peki “5 Haziran’ı Dünya Çevre Günü” ilan edenler bu konuda samimilermi?

Dünya çevre gününü ortaya koyanlar samimi olurlar ise, dünyada Nükleer silahın olmamasına gayret ederler.

Günümüzde Dünyanın doğal yapısının bozulması için her melanetlik yapılıyor, birileri de “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” kutlaması yapıyorlar.

Dünyayı yani DOĞAYI kirletenler mi daha başarılı, yoksa DOĞAYI korumak için yola çıkanlar mı daha başarılı?

Cevap net olmalı!.

Dünyayı yani DOĞAYI kirletenler daha başarılı.

DOĞAYI korumak için yola çıkan bir avuç insana, belli çevreler destek vermiş olsalar da, çoğu işler sözde kalıyor, kağıtlarda veya afişlerde yazılmış bir şekilde görüntü sağlıyor.

Bizler SIFIR ATIK çalışmalarını çok önemsiyoruz.

SIFIR ATIK çalışması günü birlik, gün kutlamaları ile mümkün değildir.

SIFIR ATIK çalışmasında görüntü verenlerin çoğu samimi değiller, samimi olsalar, güne başlarken SIFIR ATIK çalışmasının ne anlam taşıdığını düşünerek gününü geçirir, gün içinde evinde, işyerinde, yürüdüğü her alanda DOĞANIN bozulmaması için gayret sarf eder.

5 Haziran’a doğru giderken hani DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ kutlamak için yola çıkacağız ya, inanının yola çıkarken bile SIFIR ATIK konusuna samimi yaklaşılmayacak, programlar başlayıp bittiğinde mutlaka Doğaya ve Çevreye zarar verilen noktalar olacaktır!.

Her işte olduğu gibi DOĞAYI KORUMA konusunda da insanlar samimi değiller.

Görüntüyü kurtarmak, “gün kutlandı” denmesi için başlatılan çalışmada bir iki görüntü vererek günler kutlanır, 5 Hazirandan sonra yine Doğa kirletilir, hatta katledilmeye devam edilir.

Hangi çalışmada DOĞANIN KORUNMASI İÇİN önemli ve ciddi çalışma yapılır?

Ülkemizdeki en büyük özellik, kağıtlar ve projeler üzerinde her şey mükemmel gösterilir, ama uygulamaya gelince, her şey yine DOĞANIN kirletilmesi  için çalışmalar devam eder.

Her yapılan işte samimi olmak gerekir.

Samimi olmayanlar işin başında olunca, onların hayat tarzları, gün kurtarmak için kağıt üzerinde her şey mükemmel gösterilir, lakin uygulamalara bakınca DOĞAYA zarar verildiğini görürüz.

SAHİ DOĞAYI NASIL KORUMAK GEREKİR?

DOĞANIN KORUNMASI; “TOPRAK, SU, HAVA” nın korunması değimlidir?

İşin başında dedik ya!.

İnsanlar gün kurtarmak için 5  HAZİRAN’I DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ilan etmişler!.

Bizler bu gerçekleri ifade ederek, hayatın akışı içinde kendi sorumluluk alanımızda DOĞANIN VE ÇEVRENİN KİRLENMEMESİ İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?, NELER YAPIYORUZ?, ona bakalım.

Samimi olmak, gerçekten ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN yapılması gereken hususları kendimize meslek edindik, mesleğimizin yanında insan olarak sorumluluklarımızın bilinci ile yaşamaya gayret ediyoruz.

Bugün rutin bir gün olarak güne başladık.

Sabah saat 06 da güne başladık, bir bardak Suyumuzu içtik, üzerimizi giyindik ve bahçeye indik.

Doğaya zarar vermemek adına ve Doğanın muhteşem güzelliğini doğa doya izleyerek, bahçemizdeki Köpeğimizi Suyunu, yiyeceğini verdik, gündüz tasmasını bağladık, sonra bahçemizdeki Tavuk ve Horozların, Tavus  Kuşlarının Sularını, yemlerini verdim, bahçenin bir köşesinde Yağmur Suları ile suladığım Çayırlardan biraz biçerek önlerine koydum, daha önce yetiştirdiğim Marullardan da bir iki tane sökerek önlerine koydum!….

Sonra bahçede bulunan çeşitli sebze ve meyvelerin diplerine bir Kahvehanede biriktirmesini sağladığım içilmiş Çay atıklarının biriktiği kovadaki Çay atıklarını ürünlerin diplerine Toprakla buluşmasını sağladım, elime aldığım “tekücekle”  toprakla karıştırdım, Toprağın daha güçlenmesine katkı sağlamaya çalıştım.

Niksar’da onlarca Kahvehane ve Çay ocağı bulunmaktadır, burada yapılan Çay’ların posası çöplüklerde zayi olmaktadır, bunların toplanarak mutlaka Toprakla buluşması sağlanmalı,  yorulan Topraklara Çay posası desteklenmelidir.

Başka ne yapabilirim? sorusu aklıma takılınca yorulan Toprakların daha verimli hale gelmesi için bir Ekmek Fırın sahibi arkadaşımla konuşarak Fırında yanan odun vs ürünlerinin Küllerini almak olacaktır.

Çay Ocaklarının Çay Posası ve Ekmek Fırınlarının Külleri Toprak ile mutlaka buluşmalıdır.

Milyarlarca TL ödeyerek Topraklara ekilen Kimyasal Gübreler Toprağın yapısını bozmuştur, hele bir de bilinçsizce Toprağa atılan Kimyasal Gübrelerin Toprağı yorduğunu hesap edince, Kahvehaneler ve Çay ocaklarındaki Çay posalarını ile, Ekmek Fırınlarındaki Küller toplanmalı, Çöp dağlarına atılmamalı ve Toprakla buluşması sağlanmalıdır.

DOĞAYI korumak için, ÇEVRENİN TAHRİP OLMAMASI İÇİN küçük dokunuşlarla büyük hizmetler yapmak mümkün.

DOĞANIN VE ÇEVRENİN KORUNMASI, TOPRAK+SU+HAVA’NIN KİRLETİLMEMESİ GEREKİR.

TOPRAĞIN, SUYUN VE HAVANIN KURUNMASI İÇİN ÇOK BÜYÜK GAYRETE GEREK OLMADAN KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK İŞLER YAPMAK MÜMKÜN.

Bizler birey olarak gücümüz nispetinde TOPRAĞIN, SUYUN VE HAVANIN kirlenmemsine gayret sarf ediyoruz.

TOPRAK VE SUYUN AHOYRATÇA HARCANMASINA GÖZ YUMANLAR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMAYA HAKKI YOKTUR!.

YİNE BİR KONUYU GÜNDEME ALDIK.

KAĞIT ÜZERİNDE, SÜSLÜ SÖZLERLE VE SLOGANLARLA “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLANACAKTIR!.

GÜNÜMÜZDE DOĞANIN, YANİ TOPRAĞIN, SUYUN VE HAVANIN KORUNMADIĞI BİR DÜNYADA, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN!….

SIFIR ATIK ÇALIŞMASININ HAYAT BULMASI İÇİN İNSANALRIN SAMİMİ OLMASI GEREKİR!..

Günün Sözü: TOPRAK+SU VE HAVA TÜM CANLILARIN HAYAT KAYNAĞIDIR.

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.