TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. KURUL

Türk Polis Teşkilatının 173.

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü Niksar’da kutlandı.

Niksar Kaymakamlığı önünde düzenlene törene, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan,Niksar Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Yavuz, Niksar ilçe Emniyet müdürü Taşkın Tekcan, Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, Niksar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Keskin, Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve emniyet mensupları, şehit aileleri vatandaşlar katıldı.

173. Yıl Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Niksar İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tekcan tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu.

Çelenk töreninin ardından Niksar İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tezcan konuşma yaptı. Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yılını kutlayan Tezcan konuşmasında; “Devletin temel görevlerinden biri de ülkemizde huzur ve güveni sağlamak, vatandaşımızın can ve mal emniyetini korumaktır. Ancak halkıyla bütünleşmemiş, onun güvenini kazanmamış hiçbir teşkilatın başarılı olamayacağının bilinciyle her fırsatta halkımızla iç içe olmaya çalışıyoruz. Güvenlik hizmetlerinin sunumunda halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleşmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Çünkü çağdaş güvenlik anlayışı suçun olumsuz şartlar sonucu işlendiğini kabul etmekte ve suça iten şartların ortadan kaldırılabilmesi için halkın katılımını öngörmektedir.

İşte bu yüzden Türk Polisi diğer ülke polislerinden farklı olarak halkıyla duygusal irtibatını hiçbir zaman koparmamıştır. Vatandaşlarımızdan izlere güvenerek suç ve suçlularla mücadelede, suçun bildirilmesinde ve belirlenmesinde değerli katkı ve yardımlarını her zaman beklemekteyiz.

Halkıyla bütünleşmiş polis teşkilatı olarak her ne şekilde ve şartta olursa olsun, halkımızın huzurunu ve güvenliğini tehdit eden hiçbir harekete katiyen müsamaha gösterilmeyip, her türlü bölücü terör, gençliğimizin belası uyuşturucu ve trafik terörü başta olmak üzere bütün suçlarla mücadelemiz aralıksız ve sonuna kadar ülkemizin her tarafında olduğu gibi Niksar’ımızda da devam edecektir.

Türk polisi insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine gönülden bağlı olarak demokratik laik hukuk devletinin bilinci içerisinde, milletimiz ve vatanımız için bu büyük ve kutsal görevini yerine getirirken çok güç şartlar altında çalışarak gerektiğinde bu uğurda dün olduğu gibi bugünde canını vermeye hazırdır.” dedi.

Niksar İlçe Emniyet Müdürü Taşkın Tekcan konuşmasının ardından makamda tebrikleri kabul etti.