NİKSAR’DA 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2018-2019 eğitim öğretim yılı

2018-2019 eğitim öğretim yılı Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat tarafından Çelenk sunumu ile başlayan program İhsan Karatay Ortaokulunda düzenlenen programla devam etti. İhsan Karatay Ortaokulunda yapılan Programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Saçkan’ın yanı sıra Okul Müdürleri Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşmayı İhsan Karatay Ortaokulu Müdürü Murat Özyurt yaptı. Özyurt konuşmasında’’   2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı ” İlköğretim Haftası Kutlama Programımıza ” Hoşgeldiniz.

Yeni bir Eğitim Öğretim Yılının başladığı bu dakikalarda, okuluna ilk kez adım atmanın heyecanıyla yüreği çarpan , tekrar okuluna,arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın  mutluluğunu yaşayan çocuklarımızın heyecanını bizlerde yaşıyoruz. Okul çocuklarımızın geleceklerini  şekillendirme adına hayati  adımların atıldığı , tatlı hayallerin kurulduğu ve önemli kararların alındığı bir dönemdir.

Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insan kaynağına ,özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı , hedefi daima yükselmek olan toplumlar asla göz ardı etmezler , edemezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim sağladığımız sürece dünya

sahnesinde söz sahibi olacağız.

Onurlu bir mesleğin temsilcisi olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek ,onların üreten ,düşünen ,sorgulayan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamak için büyük bir görev üstlendiler. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak bilgiyle olur.Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ise okulda atılır.İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli  özellik akıl ve zekasıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur.Çünkü okul , Bir eğitim -öğretim yuvası , insanın yetiştirildiği yerdir.

Sevgili Çocuklar! Sizlerde ailenize,topluma, vatanımıza yararlı bir birey olmak istiyorsanız, okulunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanınız. Okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarınıza sevgi ,saygı duyguları besleyiniz, düzenli çalışınız.

Hiç unutmayınız ki başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.

Bizler İhsan Karatay  Ortaokulu ailesi olarak bu eğitim öğretim yılına da yine buruk bir sevinçle başlıyoruz. Çünkü Eğitim  bölgemiz içerisinde ikamet eden öğrencilerin , yanlış algılarla bizi tercih etmeyip daha uzaklardaki kalabalık sınıfların olduğu okullara kayıt yaptırarak gitmeleri bizleri üzmektedir. Temizliği , sağlığı,disiplini ve insan sevgisini görev üstlenmiş okulumuz 15-16 kişilik sınıflarda adeta özel eğitim yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinde olduğu gibi Niksar’da ki bütün ortaokullarda da devletimiz tarafından ücretsiz olarak verilen aynı ders kitapları ,aynı ders programları, aynı üniversitelerden mezun olan öğretmenler tarafından , aynı eğitim metot ve teknikleri kullanılarak verilmektedir.Bizim öğretmenler  tarafından, aynı eğitim metot ve tenikleri kullanılarak verilmektedir.Bizim öğretmenlerimizin bilmeyip diğer okullardaki öğretmenlerin veya okulların uyguladığı farklı bir yöntem ve teknik bulunmamaktadır.Bizler de diğer  okullarda olduğu gibi ailelerin beklentilerine cevap vererek bursluluk sınavı kazandırıp, nitelikli okullara öğrenc kazandırıyoruz.

23 kişilik genç dinamik kadromuzla bu eğitim öğretim yılına hiçbir öğretmen eksiği olmadan  başlıyoruz. Buradan eğitim bölgemizdeki ailelere seslenerek , İhsan Karatay Ortaokulu’nun vazgeçilecek bir Eğitim -Öğretim yuvası değil, tercih edilecek , güvenli , temiz,kurum kültürü oluşmuş,

öğrenciye değer veren bir okul olduğunu  söylemek istiyorum.

bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye’nin en büyük ailesi olan Mili Eğitim Camiasına, öğrencilerine ve ailelerinin en içten sevgi, saygı ,başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim haftasının ve 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının Niksar’ımıza , Türkiye’mize Hayırlı ve başarılı geçmesini Yüce Allah’tan diliyorum.’’ dedi. ardından Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile alakalı konuşmasını yaptı Milli Eğitim Müdürü Bolat Konuşmasında’’2018 –2019 Eğitim Öğretim yılının İlköğretim Haftası Programına hoş geldiniz.

Melik Danişmend Gümüştekin Ahmet Gazi tarafından fethedilmiş, devletin başkenti olarak seçmiş, bu dönemde ilim ve kültür merkezi olan ve bu gün ise; Tarih, tabiat, kültür ve turizm kenti olan, Niksar’da bir eğitim ve öğretim yılının daha başlamasının sevinç ve heyecanı içerisindeyiz.

Her yıl Okullarımızın açıldığı ilk hafta “İlköğretim Haftası” olarak kutlanmaktadır. İlköğretim Haftasının ve yeni eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, Kıymetli öğretmenlerimize, ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Saygıdeğer Kaymakamım ve değerli misafirler,

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuştur. “Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir.

Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın millî ve insani sorumluluk olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu unutulmayacak olayla ilgili Türkiye geneli tüm okullarda Ders yılının başladığı 2.hafta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılacaktır.

Milletimizin söz konusu vatan olduğunda gücünün, iradesinin ve kararlılığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi bir hakkın teslimi olacaktır.

Saygıdeğer Protokol ve değerli misafirler,

Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi: “En mühim feyizli vazifemiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu bu suretle olur. Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı bir toplum halinde yaşatır ya da onu köleliğe ve yoksulluğa iter.”

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bu sözü, bu gün daha da fazla anlam kazanmıştır.

Çünkü dünyadaki bütün gelişme ve ilerlemeler eğitime verilen değer ölçüsünde gerçekleşmektedir. Toplumlar eğitime verdiği önem kadar ileri gitmiş,  önem vermeyenler ise sürekli gerilemişlerdir.

Bu günkü Dünyaya baktığımızda Dünyanın en ileri ülkeleri eğitime en fazla yatırım yapan ülkeleri, en geri ülkeleri ise eğitime en az yatırım yapan ülkeleridir.

Artık dünya beden gücünden çok beyin gücüne yönelmiştir. Beyin gücünün gelişimi ise ancak ve ancak eğitimle gerçekleşmektedir. Bu gün tarım veya sanayii ürünü satan değil teknoloji ürünü satan ülkeler gelişmektedir.

Ülkemizde de eğitime ayrılan bütçe payı sürekli artırılmaktadır. Bu artış ile birlikte, Okullarımızdaki bilgisayarlı eğitimin desteklenmesi, fatih projesi ile etkileşimli eğitimin geliştirilmesi, eba eğitim portalı… gibi ciddi çalışmalar da yapılmıştır.

Teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim programlarımızda da zaman zaman değişiklikler yapılmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İlkokul 1. Sınıf, Ortaokul 5. Sınıf ve Liseler 9. Sınıftan itibaren başlayan Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile eğitime başlanmış, bu yıl da Yenilenen Eğitim Müfredat Programı üst sınıflarda da artarak kapsamlı olarak devam edecektir. Bu Yenilenen Öğretim Programı ile kadın erkek her vatandaşımızın, eğitimde daha üstün başarı elde etmesi hedeflenmiştir.  Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile öğrencilere aktarılması hedeflenen kök değerler şunlardır: adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik. Teknoloji çağından bilgi çağına geçilmesiyle birlikte son yıllarda meydana gelen bilimsel, teknolojik, sosyal değişim ve gelişmeler ışığında toplumun gelecek nesillerden beklentileri de farklılaşmıştır. Bu gelişme ve ilerlemeler öğrencilere temel bilgi ve becerilerin yanı sıra eleştirel düşünme, özgün düşünme, araştırma yapma, sorun çözme gibi bilişsel; toplumsal ve kültürel katılım, girişimcilik, iletişim kurma, empati kurma gibi sosyal; öz denetim, öz güven, kararlılık, liderlik gibi kişisel yeterlilik ve becerilerin kazandırılmasını zorunlu kılmaktadır.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım! Eğitim işi; zorlu, uzun ve bir o kadar da sabır işidir. Emanet edilen yavrularımıza gereken hassasiyeti göstereceğinizden hiçbir şüphem yoktur. Ümit ediyorum ki bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceksiniz.  Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile model olma, rehberlik yapma ve yol gösterme sizlere düşüyor. Bu görevleri yerine getireceğinize de güvenim tamdır.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan Liselere Giriş Sınavı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve İlköğretim ve ortaöğretim Kurumları Yatılılık ve Bursluluk sınavlarında da ilçemiz okulları üstün başarı göstermişlerdir. Sınavlarında başarılı olarak bir üst öğrenime devam eden öğrencilerimize başarılar dilerken, her yıl eğitim başarısının yükseltilmesinde ve sınavların kazanılmasında üstün gayretler gösteren tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.

Bu yıl da başarımızı artırmak için,  en son gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Eğitim öğretim faaliyetimizin diğer bir vazgeçilmez unsuru ise velilerimizdir.  Çoğunluğunu şu anda aramızda göremesek de, üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni ediyorum.

Sevgili öğrencilerim,

Üç ayı geçen bir yaz tatilinden sonra, sizlerle beraber olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, gözlerinden öpüyorum.

İlçemizin, Danişmendliler devleti kurucusu olan Melik Danişmend Gümüştekin Ahmet Gazi tarafından fethedilmiş, devletin başkenti olarak seçmiş, bu dönemde ilim ve kültür merkezi olan ve bu gün ise; Tarih, tabiat, kültür ve turizm kenti Anadolu’da günümüze kadar gelebilen ilk ve en eski tıp eğitimi verilen ilk medreselerden biri olan Yağıbasan medresesinin olduğunu, Erzurumlu Emrah ve Cahit Külebi gibi şair, yazar ve düşünürlerin yaşadığını,  İlçemizin ilim, kültür, Tarih, tabiat ve turizm kenti olduğunu unutmayınız.

Peygamber Efendimiz’ in  “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” sözünü unutmayınız. Çalışmak için yer ve zaman aramayınız. Zamanınızın kıymetini iyi bilin ve iyi değerlendirin. Hiçbir zaman kendinizden kötü olanları değil, iyileri örnek alınız.

Sevgili öğrencilerim, Peygamber efendimizin “İlim Müslümanın yitik malıdır. Onu nerede bulursa alsın” Hadisi Şerifini unutmayın, sürekli öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye gayret ediniz.

Sizlere emek veren öğretmenlerinize Hz Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Sözünü unutmadan davranın.

Daha iyi bir eğitim öğretim yılı dileklerimle hepinize sağlık ve mutluluklar dilerken, Bizlere her türlü imkanları sunan Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Devlet ve Hükumet yetkililerimize, Milli Eğitim Bakanlığımızın değerli yöneticilerine,  Okullarımızın açıldığı ilk günde bizi yalnız bırakmayan her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen,

İlçe Kaymakamımıza

Belediye Başkanımıza ve aramızda bulunan tüm daire amirlerimiz ve katılımcılarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım.’’dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat’ın konuşmasının ardından Niksar Belediye Başkanı selamlama konuşması yaparak 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılının Ülkemize hayırlar getirmesini söyledi.

Öğrencilerin Şiirlerini okumasıyla devam eden program 5. Sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek ve hediye verilmesi ile son buldu.