NİKSAR ORTAOKULU BİLİM FUARI AÇILDI

Niksar Ortaokulu 2017-18 eğitim

Niksar Ortaokulu 2017-18 eğitim öğretim yılı etkinliği çerçevesinde Bilim Fuarı sergisi açılışını yaptı misafirlere yöresel yemekler ikram edildi.

Niksar Ortaokulu Bilim Fuarı okul salonunda açıldı, açılışa Niksar Cumhuriyet Savcısı Yusuf Yavuz, MHP Tokat Milletvekili aday adayı Makine Yüksek Mühendisi Serhat Bilgin, Niksar Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Bolat, şube müdürleri, Şeker Bank müdürü Turgay Düzgün, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Bilim Fuarı açılış sunuculuğunu okul öğrencisi yaptı, sunuculuğun önemli noktalarından birisi olan sunum içinde çeşitli güzel şiir ve sözlerin söylenmesi sunum yapan kişinin becerisini göstermektedir, okul öğrencisi Zeynep Rana Şahin;

Kırmızı Kiremitli, açık mavili boyalı

Kuzeyi ağaç dolu bir yokuşa dayalı

Temelden çatıya denk ulusun ortak malı

Saygı sevgi ve ülkü kaynağı okulumuz

Okuldan başlar bizim ilerleyiş yolumuz” şiiri ile güzel bir sunuculuk örneği sergiledi, bu tür çalışmalarda öğrencilerin sunum yapmaları öğrencilerin yetişmesi bakımından önemli görülüyor.

 

Niksar Ortaokulu Bilim Fuarı açılışında okul müdürü Şakir Bolat misafirlere kısa olarak çalışmalar hakkında bilgi verdi, Bolat; TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, ortaokul öğrencilerinin; kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaş- malarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.

Değerli konuklar proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesi en büyük arzumuzdur.

Yapmış olduğumuz bu etkinliğe ilgi ve teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür ederim.’’dedi

Okul müdürü Bolat’ın konuşmasından sonra okul öğrencileri tarafından bilim oratoryosu sergilendi, daha sonra serginin açılışı yapıldı, sergi davetliler tarafından ziyaret edildi, okul öğrencileri yaptıkları çalışmaları misafirlere anlattı.’’dedi.

Niksar Ortaokulu Bilim Fuarına katılan MHP Tokat Milletvekili aday adayı Makine Yüksek Mühendisi Serhat Bilgin Bilim Fuarında çocuklarla yakından ilgilendi proje yapan çocuklarla konuşarak onlara başarılar diledi projeler hakkında kısa bilgi alışverişinde bulundu öğrenciler kendilerine gösterilen ilgiden çok mutlu oldukları dikkat çekti.

Önyargılarını kır  gel katıl aramıza

Çok eğlendik bilimin ışığında

Öğretmenim hep yanımda oldukça

Hiçbir problem dayanamaz bana

Niksar Ortaokulu Bilim fuarına katılan misafirlere okul aile birliği tarafından yöresel yemekler ve tatlılar ikram edildi, Bilim Fuarının hafta sonuna kadar devam edeceği ifade edildi.