İSTANBUL’dan NİKSAR’lı ÖĞRENCİLERE MÜJDE ! NİKSAR’LI ÖĞRENCİLER İÇİN BURS BAŞVURULARI BAŞLADI.

İstanbul Niksarlılar Derneği’nce her

İstanbul Niksarlılar Derneği’nce her yıl Niksar’lı üniversite öğrencilerine verilen öğrenci bursları için başvurular başladı.

2011 yılından beri üniversitelerde okuyan Niksar’lı öğrencilere burs sağlayan İstanbul Niksarlılar Derneği’ne 2018-2019 öğretim yılı için burs başvuruları 1 Ekim 2018 ile 15 Ekim 2018  tarihleri arasında yapılacak. Derneğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Burs Başvuruları yalnızca derneğin www.niksarder.com web sitesi üzerinden on-line olarak internet üzerinden doldurulacak formla yapılacak. Elden ya da posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecek.

Dernekten burs alabilmek için öncelikle, öğrencinin ya da ailesinin doğum yeri ya da nüfus kütüğünün Niksar ilçesi olması, en az 4 yıllık bir devlet üniversitesinde ya da özel/vakıf üniversitelerinde % 100 burslu okumaya hak kazanmış olması gerekiyor. 2 yıllık yüksek okullarda ve özel üniversitelerde ücretli okuyanlara burs verilmeyeceği bildirildi.

Dernek Başkanı Şafak Gümen Burs başvuruları ile ilgili açıklamasında; “ 2011 yılında 21 öğrenci ile başlattığımız Niksar’ın çocuklarına verilen öğrenci burslarımızı geçen yıl 82 öğrencimize aylık 200 TL. olarak devam ettirmekteyiz. İnşallah yardım sever gönlü zengin hemşehrilerimizin desteği ile hedefimiz 100 öğrencimize burs sağlayabilmektir. Derneğimizin eğitim ve gençlerimize yönelik öncelikli bu çalışmalarında bizlere ışık olan Kurucu Başkanımız Yüksel Altuner ağabeyimiz ve devamında İsmail Hakkı Tahmiscioğlu’ndan aldığımız bayrağı büyük bir onurla sürdürmenin gururunu yaşatan başta yönetim kurulumuza ve bizlere güvenen tüm yardımsever burs bağışçısı hemşehrilerimize sonsuz teşekkürler. Özellikle de her burs döneminde bizlere güç veren İsmet Özden beye, Niksarlı Kadınlar adına Mine Selimbeyoğlu, Gülnur Tepebaşı, Yüksel Karasoy ve Serap Bayrakçıoğlu’na, bursları 7 yıldan beri kuruşu kuruşuna hiçbir aksama olmaksızın istikrarla öğrencilerimizin hesaplarına ulaştırmakta büyük emek sarf eden Semih Çor bey, Yönetim ve denetim Kurulu üyesi tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.

Buradan bir hatırlatma da yapmak istiyorum; bizler bursları zenginlerden değil, gönlü zengin hemşehrilerimizin özverileri ile sağlıyoruz. Öyle ki; kimi emekli maaşından her ay, Fatma Dallı ablamız gibi kimileri de yaptıkları el işi göz nurlarını burslar yararına satarak 8 yıldır yüzlerce öğrencimize bu imkanı sunmaktayız. Onların güveni ve desteği ile 2011 yılından bugüne kadar 400’ü aşkın Niksar’ın okuyan öğrencilerine küçük ama oldukça anlamlı bir umut kaynağı olduk, halen de tüm enerjimizi bu yönde kullanmaktayız.

2018-2019 öğretim yılı öğrenci burslarımızın başvuruları internet sitemiz üzerinden devam etmektedir. 15 Ekim’e kadar başvurular sürecek, sonrasında burs komisyonumuz tarafından burs alacak öğrencilerimiz için titiz bir değerlendirme yapılarak burs alacak öğrencilerimiz açıklanacaktır. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, burs değerlendirmesinde insan faktörünü en aza indirecek, daha objektif bir değerlendirme yapabilmek adına puanlama sistemini geçtik. Artık öğrencilerimiz başvuru esnasında doldurdukları formlardaki cevaplarına göre puanlanarak komisyonda değerlendirmeye tabii tutulacaktır. Çünkü her yıl 400 ü aşkın öğrenci başvurusu ile karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllardan devam eden 50 öğrencimize, 25-30 civarı yeni öğrenci ekleyeceğimizi düşündüğünüzde işimizin ne kadar zor olduğunu anlatmaya gerek yok. Derneğimiz İstanbul’da bulunduğu için İstanbul’da okuyanlara öncelik vermekteyiz, ancak gelen yoğun taleplere kulak tıkayamazdık İstanbul dışında okuyan öğrencilerimizi de son iki yıldan beri imkanlar ölçüsünde değerlendirmeye çalışıyoruz. Derneğimizin burs bağışçılarının yardımlarından başka bir gelir kaynağı yok, tamamen gönüllülük ilkesiyle sürdürdüğümüz burslarımıza gelen yoğun talebi karşılamamıza imkan yok, bu konuda verdiklerimizden çok veremediklerimizden de anlayış bekliyoruz. Buradan öğrencilerimize yardımcı olmak isteyen Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm yardımsever hemşehrilerimizi de bu güzel hizmete desteğe çağırıyorum. Bir öğrenciyi daha sevindirebilmek için bizlerle iletişim kurarlarsa sevincimiz daha da katlanacaktır.

Bu arada bizleri çok sevindiren geçtiğimiz yıllarda derneğimizden burs almış bir kız kardeşimizin veteriner olarak göreve başlamasıyla bu yıl ben de burslara katkı vermek istiyorum diyerek derneğimizle irtibata geçmesiydi. Yine mezun olan bir öğrencimizin annesinin sizler kızıma 4 yıl boyunca burs verdiniz kızım okulu bitirdi ben de öğrencilerin faydalanması için katkıda bulunmak istiyorum şeklindeki geri dönüşleri hepimizi mutlu etmiş, bursların geleceği açısından da hepimize ışık olmuş, heyecan vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyor, bu duyarlılıkta ki hemşehrilerimizin çoğalmasını diliyoruz.” dedi.

Burs bağışında bulunmak isteyen hemşehrilermiz için derneğimizin hesap numarası;

IBAN: TR37 0006 2000 8480 0006 2995 54

 

İstanbul Niksarlılar Derneği’nin merkezi, Osman Ağa Mah. Kuşdili caddesi No: 33/4 Kadıköy – İstanbul (Kadıköy Boğa Heykeline 100 metre.) adresinde kendi mülkünde hizmet veriyor.

Derneğin internet adresi www.niksarder.com.

Facebook: www.facebook.com/istanbulniksarlilardernegi

Telefon:  02163303460.