ÇOCUK HAMALLAR, YÜK TAŞIMAYA BAŞLADI!.

2018-19 EĞİTİM VE ÖĞRETİM

2018-19 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE ÜLKE GENELİNDE EĞİTİME BAŞLAYAN

ÇOCUKLAR HAMMALLIK YAPMAYA BAŞLADILAR.

2018-19 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile birlikte İlk Okul-Ortaokul ve Lise dengi öğrenciler eğitime başladılar, yeni eğitime başlayan çocuklara devletin verdiği kitaplar teslim edildi, çocukların Hamallığı da yeni Eğitim ve Öğretim yılı ile birlikte başlamış oldu.

İlk Okul 3. Sınıf öğrencisi her gün okula sabah giderken 4 Kg 650 Gram yük ile güne başlıyor, bu rakam bazen 6 kiloya kadar çıkıyor, bazen 3. Kg 650 grama kadar düşüyor.

Hamal çocuklar ağır bir yükle okula sabah gidiyor, öğlen evlerine geri dönüyor, öğleden sonra tekrar okula gidiyor, akşam saatlerinde evlerine sırtlarındaki yük ile geri dönüş yapıyor, çocukların sırtlarındaki  yük akşama beyin yükü ile birlikte eve dönüş yapıyor, çocuklar eve girip dinlenme imkanı bulamadan  aileler tarafından kendilerine verilen ödevlerin yapılması için telaşa kapılıyor, evde bu kez beyin yükü başlıyor, buda yetmedi, okul kitapları dışında yani bakanlığın verdiği kitaplar dışında ek kaynak kitapları da masası olan masaya seriyor, masası olmayan yerlere sererek derslerini yapmak zorunda kalıyor.

Devlet tarafından her öğrenciye verilen Kitapların sunulması doğru, yanlış olan husus, devletin verdiği kitapların kağıt baskısı 1. Hamur 70-80 gram kağıt değil de eski yıllarda olduğu gibi 3. Hamur kağıtlara basılıp verilse, çocuklarımızın sırtındaki yük 5 kilo yerine 2-3 kiloya düşecek, çocuklarımızın ilerleyen yıllarda meydana gelecek bel ve sırt ağrıları sondaki zamanlarda sırt bölgelerinde kemik kaymaları önlenmiş olacaktır.

Devlet tarafından verilen kitapların dağıtımı doğrudur, yanlış olan bir hususta şudur, çocuklara verilen kitapların baskısı 1. Hamur ve 70-80 gram olunca kilo ağırlığı dışında, hayata daha yeni başlayan çocukların gözlerinin de bozulmasına neden oluyor, parlak kağıtlar çok okunduğu süre içinde gözleri yormakta, ilerleyen yaşlarda gözlerde hızlı bozuklukların meydana gelmesini sağlamaktadır.

İlk ve Ortaokul öğrencilerinin sağlıklı eğitim almaları isteniyorsa, devletin verdiği Kitaplar kağıt kalitesi bakımından 3. Hamur kağıda baskısının yapılması halinde, çocuklar her gün okula gidip gelirken daha az yük taşımış olacaklar, basılan kağıtlar parlak olmadığı için çocukların erken yaşta gözlerinin bozulmasının önü kesilecek ve Devletimiz 1. Hamur kağıt, 70-80 gram ve hatta Kuşe kağıtlara baskı yaptırarak yüksek rakamlar ödememiş olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl yapılması düşünülen çalışmaları erken yapacağı düşüncesi ile gelecek yıl aynı yanlışların tekrar etmemesi için Anadolu’nun bir köşesi Niksar’dan seslenmiş oluyoruz.

Yeşil Niksar gazetesi ve

Yörenin Sesi Canik gazeteleri