340 MİLYARLIK YOLSUZLUĞA GÖZ YUMAN DEĞİL, HABER YAPAN YARGILANIYOR!.

Niksar Belediyesin de  6-7

Niksar Belediyesin de  6-7 sene önce  yapılan Kum yolsuzluğu ile ilgili haberin davası devam ediyor.

Niksar eski belediye başkanı Duran Yadigar, Fen İşleri Müdürü Özdilek Özcan döneminde Niksar Belediyesine ait Kum Ocağında yapılan 340 Milyarlık Kum yolsuzluğu ile ilgili dava görüldü.

Niksar eski belediye başkanı Duran Yadigar’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde belediyeye ait Kum ocağından özel şahıslar tarafından alınarak  satılan Kum yolsuzluğu ile ilgili mahkeme duruşması yapıldı, duruşmaya sanık olarak katıldım.

Yeşil Niksar gazetesi ve Yörenin Sesi Canik gazeteleri sahibi olarak yapılan Kum yolsuzluğu hakkında haber yapmış idim, aradan uzun yıllar geçtikten sonra söz konusu haberi Duran Yadigar kendisine iftira atıldığını gerekçe göstererek bizleri Cumhuriyet Savcılığına şikayet etmiş, Niksar Cumhuriyet Savcılığı da söz konusu dilekçe üzerine, şahsımı Niksar Asliye Ceza mahkemesinde dava açılması talebi, mahkeme tarafından kabul edilerek yargılanma başlamıştı.

Niksar Asliye Ceza mahkemesindeki dava 18.10 2018 tarihinde devam etti.

Niksar Asliye Ceza hakimi tarafından savunmalar aldıktan sonra duruşmanın 19 Şubat 2018 tarihine dosya incelenmek üzere duruşma günü verildi.

Halk arasında şu söz önemlidir; “hamama giren terler”, tabi ki bizlerde yaptığımız haberin hesabını vermek zorundayız, ama devletimizin ve milletimizin yararına haber yapıldığında mahkemelere zanlı olarak değil, şahit olarak, görgü tanığı olarak gitmek isteriz, aksi taktir de bu memlekette devlet ve millet yararına mücadele yapacak insan ve gazeteci kalmaz, Allah korusun buda toplumun yozlaşmasına neden olur.

Niksar eski belediye başkanı Duran Yadigar beni şikayet edip enerji harcayacağına belediye başkanlığı döneminde keşke güzel hizmetler yapabilse idi.

Bizler yorulduk artık devletin ve milletin yararına bir mücadele yapmama konusunda ciddi düşüncelerimiz oluşuyor. Ne zaman devlet ve millet yararına mücadeleye başlasak her konuda mağdur edilmeye çalışıyoruz.

Niksar belediyesinin malını alıp satanlarla mücadele yapan yok, belediye başkanı Duran Yadigardan hesap soran yok, o tarihlerde Fen İşleri Müdürü olan Özdilek Özcan’dan hesap soran yok, hatta KUM yolsuzluğu haberini yaptıktan,  sonra ilgili bir kurum konu hakkında işin incelenmesi için muhakkik tayini yapmış, (inceleme yapan muhakkik ismini gerekirse yazacağım), atanan muhakkik yaptığı incelemede yapılan yolsuzluğu görmüş, ama o tarihte Niksar Belediyesinin Kum Ocağı ruhsatı olmadığı için, yapılan iş  yolsuzluk olmasa da, belediye normal Kum satışı yapmış gözükse bile Kum ocağı ruhsatı olmadığı için Niksar Belediyesi Kelkit Irmağı yatağından Kum alıp sattığı için, o tarihlerde ciddi para cezası kesilmesi gerekiyormuş, atanan muhakkik ilgili kişilerle; “bu işi kendi aranızda halledin konu kapansın” şeklinde işin kapanmasını istemiş, muhakkik olarak, “haberin doğru olmadığı, herhangi bir yolsuzluk ve usulsüzlük işine rastlanmamıştır” şeklinde rapor tutunca Duran Yadigar bu yazıya istinaden benim hakkımda dava açmış, avukatı savunmasında; Muhakkik herhangi bir usulsüzlük ve yolsuzluğa rastlanmamıştır” demiştir ve “resmi hiçbir yolsuzluk yapılmamıştır, rastlanmamıştır raporda bu sabittir” şeklinde müvekkilini savunmuştur, Duran Yadigar’ı savunan avukat kendince haklıdır, resmi yolsuzluğun yapıldığını atanan muhakkik raporunda yazmış olsa idi, bugün mahkemede ben yargılanmayacaktım, ben vatan sever insan olarak tanık olacaktım, Duran Yadigar belediye başkanı olarak, Özdilek Özcan Fen İşleri Müdürü olarak, başka sorumlu ve yetkili var ise, onlarda ilgili kanun hükümlerince yargılanmış olacaktır.

Kum yolsuzluğu ile ilgili haber yaptım ben yargılanıyorum, yazdığımız yazıyı dikkate almayanlar Allah ve millet huzurunda rahat olacaklar mı?. bizler yanlış gidişe DUR! demeye çalışıyoruz, bizlerin yazdığı yazıları millet ve devlet adına haklı görmesi gereken yetkililer bizlerin yazdıklarını dikkate almıyorlar, kaybeden kim?, devlet ve millet.

Niksar eski belediye başkanı Duran Yadigar gibi, şimdiki belediye başkanı da beni defalarca şikayet etti onlarca dava açılmasını sağladı, neden mi?. Kum yolsuzluğunun kapanmasını için rapor tutan muhakkik “suç yoktur” şeklinde rapor nasıl tuttu ve Duran Yadigar’ın aklanmasına neden oldu ise, Özdilek Özcan’ın savunmasında; “efendim Kayyum heyeti binaya el koysa idi, ben önüme gelen dosyayı imzalarım” diyerek, Kayyum heyetinin  yaptığı hatadan dolayı benim yargılanmama neden olmuşlardır.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın akrabalarının devletten gasp ettikleri FEM dershanesi için 2.5 yıl mücadele yaptım, Özcan akrabalarına; “durun bu binayı satın alarak hata yaptınız” diyerek devletin malının gasp edilmesine engel olması gerekirken, sürekli benim yazdığım yazıları şikayet ederek, onlarca defa mahkemelerde stresli zaman geçirmem sağladı, savunmasında; “ efendim beni ilgilendirmez Kayyum heyeti okula el koysa idi, ben bana gelen dosyayı imzaladım, satış beni ilgilendirmez” diyerek savunma yapmıştı, çok şükür zorlu bir mücadelemizi devletin duyarlı yetkilileri, vatan sever insanlar dikkate aldılar ve devletten gasp edilen FEM dershanesi, (Özel Asrın Lisesi) devletin Maliye Hazinesine kayıt yapıldı, gasp son buldu, inşallah devlet geri kalan işlemini de kısa zamanda yapar bina işgal edilmekten kurtulur.

Niksar eski belediye başkanı Duran Yadigar’da belediyeye ceza kesilmemesi için yapılan yolsuzluğun kapanmasını sağlayan muhakkikin vermiş olduğu raporu eline geçirince soluğu beni şikayet ederek Savcılıkta aldı.  Neden mi?, cevap çok kolay; Muhakkik “suç yoktur” raporu verince Cemalettin Bilgin’in susturulması gerekiyordu.

 Çünkü:  Duran Yadigar hak etmediği belediye başkanlığını benim mücadelem sonunda kaybetmiş, beni belediye başkanlığı döneminde susturamayan Yadigar, eline geçirdiği kağıt parçası ile yeni bir hamle yaparak susturacağını düşünmüş ve ben susarsam yeniden belediye başkan adayı olacakmış!…

Yazmaya devam edeceğim.

Cemalettin BİLGİN

Yeşil Niksar gazetesi

ve

Yörenin Sesi Canik gazeteleri sahibi