Bir garip şu dünya,

Bir garip şu dünya, herkes tamah eder,

Kimseye yar olmaz, insan nagah gider

23 Ocak 2012 / Harun Özdemirci

Niksar’lı Diyanet İşleri Başmüfettişi Harun Özdemirci dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Aslen Niksar’ın Örenler Köyünden, Niksar’ın saygın kişiliklerinden Biriketçi Cemal olarak halkımızın sevgi ve saygısını kazanmış, Cemal Özdemirci’nin oğlu olan Harun Özdemirci Ankara’da vefat etti. Ödemirci’nin annesi de geçen yıl vefat etmiş, Niksar Örenler Köyünde toprağa verilmişti. Özdemirci ailesi, geçmişten bugüne Niksar ve Niksarlıların sosyal toplumsal alanında yaptıkları bir çok hayır ve katkıları ile sevilen ve takdir edilen unutulmayacak bir aileydi.

İlk ve orta öğrenimini Niksar’da tamamlayan Harun Özdemirci, Kayseri İmam Hatip Lisesinden sonra, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac Dairesi Başkanlığı görevi de yapan,  Dini Yayınlar Dairesi Başkanıyken 2003 yılında, Avusturya’ya Viyana Başkonsolosluğu’na Din İşleri Müşavi olarak atanan Özdemirci ayrıca Avusturya Türk İslam Kültür ve Yardımlaşma Birliği Başkanlığını da yapmıştı. 2007 yılında Avusturya görevi sona eren Özdemirci, halen Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi olarak görev yapmaktaydı.

Fatma Abbas Özdemirci ile evli olan Merhum hemşehrimiz Harun Özdemirci’nin cenaze namazı 12 Mart 2020 Perşembe (yarın) günü saat 11’de Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılacak törenin ardından, Başkanlık yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camii yanında öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazı sonrası Karşıyaka Kabristanında defnedilecek.

Merhum Harun Özdemirci’ye Yüce Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm hemşehrilerimize baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Özdemirci Ailesini unutmayacak, bıraktığı güzellikleri ve hayırları ile yaşayacak, yaşatacağız, ruhları şad olsun.