Cemalettin Bilgin

2023 e Adım Adım İlerliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti büyük ülkedir, inşallah 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir.

Birileri ülkemizdeki gelişmeleri küçümseyerek gereksiz tartışmalar çıkartmaya çalışsa da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlettir, güçlü devlettir.

Bir ülkenin kalınmasındaki önemli noktalar vardır, Türkiye de vatandaşlar geçmişten daha zengindir, sıkıntılar yok mudur?, tabi ki var, bizlerde sıkıntı yaşayan sektörlerden bir tanesiyiz, ama  tüm ihanetlere rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin adımlarla 2023 hedefine doğru gidiyor.

Devlet olarak halan sınırlarımız dışında 7 düvel ile çarpışıyoruz.

Suriye’deki iç savaş ve çatışmalardan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı ülkemiz 7 Düvel ile çarpışıyor, ülkemiz ile çarpışan ihanet içindeki ülkeler taşoran olarak çeşitli terör örgütlerini kullanıyor ama, askeri lojistlik desteklerini kendileri bizzat işin içinde takip ediyor.

2023 hedefine ülkemiz kitlenmiş iken, içerde olumsuz hava estirenler bu ülkenin menfaatine zarar getirecek hareketlerden kaçınmaları gerekir.

Rusya’dan alınan S 400  savunma füzelerinin alınması 2023 hedeflerinin tutası bakından çok önemlidir, çünkü kendisini savunmakta güçlük çeken ülkeler asla 2023 hedefine ulamazlar.

Ülkemiz artı dünyada oyun kurucu ülkeler arasındadır, diğerlerinden farkımız şudur Türkiye Cumhuriyeti beraber olduğu ülkeleri sömürmüyor, kan emici rolünde değil, diğer ülkeler ise, beraber olduğu ülkeleri bazen dost görüntüsü ile bazen de, tehdit ve şantajlarla sömürmeye çalışırlar.

ABD nin en büyük özelliği bazen dost gibi gözüküp ülkelerin, yer altı ve yer üstü zenginliklere el koyar veya koruma amaçlı ülkelerin bütün değerline el koyar.

Türkiye Cumhuriyeti şu Suriye meselesini çözdüğünde çok daha ileri hamleler yapacaktır.

ABD Suriye meselesinin çözülmesini asla istememektedir, savaşın çıktığı günden itibaren ülkemizi bizar ABD başkanları ve en yetkili kişiler oyalamışlardır, ABD kandan beslendiği için Suriye deki iç savaşın bitmesini asla istemiyor, bunu artık açıktan yapmaktan da kaçınmıyor.

Suriye’deki iç savaşı ABD ve Rusya bitmesini istesin bir günde ataş kes sağlanır her şey yerli yerine oturur, burada Rusya’da ateşkesin olmasını istemiyor, Suriye de daha çok can yanacaktır.

Bizde bir ata sözü vardır; “it de ölse kar, kurt ta ölse kar” denir, ölen insanlar ABD veya Rus veya Alman veya İngiliz olmadığı sürece kim ölürse ölsün onlar için hiçbir anlamı yoktur.

ABD, Suriye deki iç savaşın bitmesi halinde Türkiye ileri hamleler yapacağını biliyor, ülkemizde Suriye meselesinin en kısa zamanda çözülmesi için pek çok ülke ile masaya oturup görüşmeler yapıyor ama, masadaki görüşmeler bir yere gelince kilitleniyor, bunun nedeni ABD ve Rusya devlet başkanlarının kendi ülke menfaatlerini korumak olarak ortaya çıkıyor, ülkemiz ile pek çok konuda ortaklığı olan her iki ülke, gerektiğinde Türkiye’yi ellerinin tersi ile yitmeye çalışıyor, lakin Türkiyesiz Ortadoğu da kalıcı olamadıklarını da biliyorlar.

Türkiye dünyada artık ciddi oyun kurucudur, ABD nin her baskısına boyun eğmiyor, gerektiğinde restleşiyor belli sıkıntılar yaşamış olsak da, sonuçta ABD Türkiye’ye diz çöktüremeyeceğini görünce ülkemizle yakın olmayı ihmal edemiyor.

2023 hedefine ülkemiz daha rahat girme şansına sahiptir, lakin içimizdeki satılık beyinler ülkemizin menfaatlerini değil de yabancı ülkelerin menfaatlerini öne alıyorlar, dolayısı ile ülkemiz dışarıda tüketeceği enerjiyi dışarıda tüketmek zorunda kalıyor.

Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaktır, içerdeki gereksiz kısır siyasi çekişmeler belli süre sonra duracaktır, çünkü Türk milleti içerdeki siyasi çekişmelere asla taviz vermeyecektir.

Ülkemizde yeni siyasi oluşumlar asla hayat bulmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşlarından birkaç tanesi yeni siyasi hareketlere kalkışmış olsa da, asla başarılı bir siyasi oluşum sağlayamayacaklardır, yeter ki AK Parti teşkilatların kendisini derleyip toparlasın.

AK Parti hükümetleri 2023 hedeflerine giderken kendi teşkilatlarını sağlıklı hale getirmek zorundadır, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları veya düşüncesi teşkilatların çoğunda hayat bulmuyor, birileri partinin içinde bulunup partinin temellerinin kazılmasını sağlamaya çalışıyor.

2023 hedeflerine giderken Cumhur İttifakını oluşturan partiler teşkilatlarını sağlıklı hale getirdiklerinde, Türk milleti yine Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP ye destek verecektir, çünkü milletimiz 2023 hedeflerinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindedir.

Yaz dönemi başladı, TBMM kapandı vekillerimiz artık uzun zaman sonra seçildikleri bölgeleri ziyaret etmeye başlıyor, inşallah Milletvekillerimiz yaşadıkları ve seçildikleri bölgelerde sağlıklı bir analiz yaparak teşkilatların diri kalmalarını 2023 seçimlerine kadroların sıkıntısız girmeleri seçmenler üzerinde önemli etki yapacaktır.

Bundan sonra kimsenin mazeret üretmeye hakkı yoktur, seçimler bitti artık halkla barışmak, kucaklaşma dönemi başlamıştır.

31 Mart seçimlerindeki mesajlar sağlam ve sağlıklı alınmalıdır, önümüzdeki 4 yıl çok disiplinli çalışmalar yapılır, halkın talepleri yerine getirildiğinde 2023 seçimleri mükemmel bir şekilde sandığa yansıyacaktır.

Türkiye’yi içerden bölemezler ise, dışarıdaki hiçbir güç Türkiye’yi bölemeyecektir.

Yeni ve taze bir haber olarak Halk Bankası eski Genel Müdür yardımcısı Hakan Atila bey çok şükür ülkemize ayak bastı ve ailesi ile buluştu.

Halk Bankasına operasyon yapan içimizdeki hainler amaçlarına kısmen erişmiş olabilirler ama sonuca gidememişlerdir.

Halk Bankası eski genel müdür yardımcısı sayın Hakan Atila’ya hoş geldin diyoruz, ülkesini satmadığı için 32 ay ABD hapishanelerinde sayın Atila’nın yatması bu ülkenin bir değeri olarak ona hiç bir şey kaybettirmemiştir.

Bu ülke uğruna çok canlar verilmiştir, kanlar akıtılmıştır, çok vatan evladı bu ülke uğruna kara toprağa düşmüştür, bu ülke 2023 hedeflerine giderken yine can verecek evlatları ile karşılaşacaklar, ama 2023 hedefinden asla geri adım atmayacaktır.

Günün Sözü: “NE YAPSALAR BOŞ, GÖKLERDEN GELEN EMİR VARDIR”

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.