Cemalettin Bilgin

2023 DEMEK!

 

Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.

2023 tarihinde yapılacak olan seçimler biz halk neden ilgilendiriyor?.

Bizler halk olarak huzurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz, bu nedenle seçim sandığının sürekli önümüze gelmesini de istemiyoruz.

Seçim demek masraf demektir.

Seçim demek ülke ekonomisinin boşa harcanan paraları demektir.

Seçim demek yeni zenginlerin türemeye başlayacağı zaman demektir.

Seçim demek ülkenin siyasi istikrarının sıkıntıya düşmesi demektir, vs vs.

Seçim sisteminin değiştiğinden ana muhalefet partisinin haberi yok mu?.

Koskoca ana muhalefet partisi seçim sistemini halen anlamadı ise, vah bu ülkenin haline!

CHP+İYİ+HDP sürekli “erken seçim yapılsın” diyor.

Seçim erken yapılıp da ne olacak?

Seçimlerin erken yapılması için Cumhur İttifakı partiler, halkımızın  kendilerine verdiği 5 yıllık yetkiyi 3 yıla indirmiş olacak, neden seçim hakkını 5 yıldan 3 yıla indirsin?

Ayrıca seçim olduğunda CHP tek başına seçimi kazanacak?.

Ana muhalefet ve yavru muhalefet partileri kurdukları oluşumun 2023 seçimlerine kadar gidemeyeceğini anlamış olmalılar ki, “seçimler bir an önce olsun, ne olacaksa olsun, zaten iktidar olamıyoruz, olur ya dünyada var olan ekonomik sıkıntılar Pandeminden dolayı sıkışan Hükümetin zafiyetinden faydalanırız, vatandaş can havli ile belki bizler CHP+HDP+İYİ+SP ye oy verirler” diye mi düşünürler acaba?.

Seçim senaryoları çokça yazılmaya başlanmış bile.

Halkın karşısında konuşurken; CHP+İYİ+SP ve DP olarak seçim ittifakı yapılmış gözükecek, ancak Cumhurbaşkanlığı seçimde ise; CHP+HDP+İYİ+SP olarak seçilere girecekler!.

Tamamda bugunkü teknolojik haberleşme içinde HDP yi CHP nasıl seçmene “yok biz onlarla beraber seçime girmiyoruz” diyecekler?

Ne garip değil mi?. Koskoca CHP ülke genelinde % 1 bile oyu olmayan partilerle seçim ittifakı yapmak için çırpınıp duruyor!.

Sahi arkadaşlar CHP genel başkanı sayın Kılıçdaroğlunda, “biz seçimlere tek başımıza gireceğiz ve seçimleri kazanacağız” sözlerini duydunuzmu?

Bir siyasi parti genel başkanı normal seçimde tek başına seçimlere katılmaya cesaret edemezken, son aylarda sürekli “erken seçim yapılsın” diyerek her akşam halkın karşısında konuşuyor, bu konuşmalar artık alay konusu olmuş, kendisini dinlerken insanlar alay ediyor!.

Seçmen oy vereceği lidere güvenmelidir.

Seçimlerin yapılması ülkede var olan istikrarın devam etmesi ve hatta, daha istikrarlı günlerin devam etmesi için yapılır.

CHP genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu mevcut seçim sistemini anlamamış!, bizde sayın Kılıçdaroğlu’nun neden seçim istediğini anlayamıyoruz!.

Acaba CHP genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimlere genel başkan olarak ilk defamı giriyor?

Öyle ya. 8şkanı sayın Kılıçdaroğlu mevcut seçim sistemini, 84 milyon insanı yönetmeye talip olan kişi, yani CHP genel başkanı öğrenemedi ise, sayın Kılıçdaroğlu’nun 9 defa seçim kaybettiği halde neden erken seçim isteği bu kadar iştahlı hale geldi? Bunu bizlerin anlamaması da normal olmalı!.

Seçimlerin 2023 haziran ayında yapılacağının işin başındaki iki lider ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Devlet Bahçeli; “seçimler 2023 yılının haziran ayında yapılacaktır” dediler.

Şeytan ayrıntıda gizlidir, denir ya, CHP ve HDP nin erken seçim isteklerinin altında nasıl bir oyun var acaba?

Yargı HDP nin tepesine çökmeye başladığı için HDP erken seçimle yeni bir hamlemi yapmak isteği var?, yoksa her geçen gün seçmen kitlesini kaybetme korkusu mu yaşıyor?.

Ülkemizde terör bittiğinde, belli bölgelerde terör baskısı sıfıra düştüğünde HDP nin alacağı oy % 5 i geçmeyecek, zaman ilerledikçe HDP ye kanan seçmenler gerçekleri daha net görecek ve HDP ye oy vermekten her geçen gün vazgeçecek, tabi ki bu arada HDP ye oy veren sosyal demokrat düşüncedeki seçmenler başka sosyal demokrat partilere oy verdiğinde kendi içlerindeki kavga büyüyecek!.

2023 seçimlerini hedef alarak partiler kuruldu, kurulmaya da devam ediyor.

CHP ve HDP kurdukları gizli ittifakın 2023 yılına kadar çökmesinden mi korkuyorlar da, erken seçim istiyorlar?

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun korkulu rüyası sayın Muharrem İnce “MEMLEKET PARTİSİNİ” kurdu, teşkilatlar emin adımlarla ilerliyor.

MEMLEKET PARTİSİNİN kurulması ve 2023 yılında yapılacak seçimlerde ciddi bir oy alması CHP genel başkanının koltuktaki son yılları olduğunu artık herkes biliyor.

Seçimlerin 2023 yılında yapılacak olması Millet İttifakı partileri telaşa düşürdü, bunun nedeni siyaseten hiçbir uyum sağlayamayan seçmen kitlesinin sandıkta oy vermemesi olarak da görmek mümkün!

Ülkemizde terör bitecek HDP kapanacak, seçmenler yeni arayış içine girecek, ayrıca HDP nin seçimlere kadar daha çok hata yapacak olması CHP kurmaylarını telaşlandırmış olmalı, HDP nin her yaptığı terörle iç içe oluşu, seçmenlerin uzaklaşmasını sağlayacaktır.

2023 seçimlerine kadar uzun bir zaman var.

2 yıl seçimler için uzun bir zaman gibi gözükse de, seçimler yapıldıktan sonra geçen 3 yıl daha dün gibi hatırlıyoruz.

Seçimlerin ne zaman yapıldığını 3 yıl önce seçim çalışmalarını paylaştığımız sosyal medya ve internet sayfaları bizlere hatırlatıyor.

Köy, kasaba, şehirlerde seçim  çalışmaları için dolaşırken seçmenlerin isteği şu idi; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milletvekili seçimde MHP ve AK Parti arasında paylaştıracağız” demişlerdi, bu sözler hayat bulduğunu 3 yıl önce yaşadık.

Seçimler 2023 yılında yapılacaktır.

Çünkü: Pandeminden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılar ve beraberinde , sınırlarımız dışında yaşanan terör ve işgal olaylarında harcanan ciddi ekonomik katkıların toparlanması gerekiyor.

2023 seçimleri öncesi ülkemiz yer altı kaynakları içinde olan Doğalgaz ve Petrol kaynaklarının bulunması ve kaynakların halka arz edilmesi 2023 yılına kadar tamamlanacak, halkımız 2023 seçimlerine daha mutlu, daha huzurlu, ekonomik seviyesi daha sağlıklı hale gelmiş olacaktır.

Başka neden varmıdır?.

Tabi ki var, bir kısmını da sizler yazınız!.

Günün Sözü: SEÇİMLER 2023 YILINDA YAPILACAK, CUMHUR İTTİFAKI KAZANACAKTIR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.