Cemalettin Bilgin

2020 YILINDA BEKLENTİLERİMİZ

2020 yılında çok beklenti içine girmek istemiyoruz tabi ki ama var olan kaynaklarında şehrimize katkı sağlamasını bekliyoruz.

2020 yılında Tokat-Niksar yolunun tamamlanmasını ve devamında Niksar-Akkuş ve sonrasında Akkuş-Ünye arasındaki yolun başlamasını  arzu ediyoruz.

2020 yılının ilk çalışması tabi ki Niksar-Tokat arasındaki yolun tamamlanması, yani Yağmurlu köyü ile Dönekse mahallesi arasındaki yarım kalan bölgenin tamamlanmasıdır. Niksar-Akkuş arasındaki yolun ihalesi ne zaman yapılır bilmiyoruz, bu kısmın yapılabilmesi için Tokat ve Ordu Milletvekillerimizin konuya duyarlı bir şekilde katkı sağlamaları gerekiyor.

Yol demişken iki önemli noktayı da gündeme aldık. 1. öncelik Talazan Köprüsü- Buz Köyü-Direkli ve Yeşil Hisar köyleri arasındaki bölge yolunun mutlaka yola yapılan müdahale ve Tecavüzlerin önlenmesi yolun sağlıklı hale gelmesi sağlanmalıdır, Allah korusun bu yolda olacak bir kaza mutlaka ölümlü olacaktır, bu yolda bugüne kadar ölümlü kazanın olmaması, yarın olmayacak anlamına gelmemeli, ana yolun etrafındaki yıkılmış ağaçlar ve yola doğru devrilmeye yüz tutmuş ağaçların acilen alınması gerekiyor.

Talazan Köprüsü ile Buz Köyü ve Niksar istikametindeki yolun yoğunluğu vardır, çok sayıda köy ve kasabanın bu bölgede oluşu yolun mutlaka sağlıklı hale gelmesini gerektiriyor.

Yol konusunda 2. Öncelik Niksar 50. Yıl mahallesi ve Niksar Yüksek Okul bölgesindeki yolun Kaldırıma kavuşmasıdır.

Niksar’da 4 yıllık Yüksek Okul ve 2 tane Meslek Yüksek okulda okuyan öğecilerin talepleri bu doğrultuda, yine Allah korusun bu bölgede kaldırım olmadığı için öğrenciler bu bölgeden yürüyerek gidip geliyorlar, yolda yürüyen gençlerimize bir aracın çarpması an meselesi, bugüne kadar bir ölümlü olayın olmaması  yarın olmayacak anlamına gelmez, yarın bir kaza olması sonucu herkes birbirini suçlamaya kalkar ki bunların olmasını istemeyiz.

Niksar’da bir başka öncelik sırası önümüzdeki hafta Hayvan pazarının mutlaka açılmasıdır.

Niksar ekonomisini yakından ilgilendiren hayvan Pazarının yıl içinde defalarca kapanması Niksar ekonomisine büyük zarar vermektedir, haftalık 1-2- milyon TL nin döndüğü bir Pazar bütün şartlar zorlanarak mutlaka açılmalıdır, ancak pazarın açılmadan önce mutlaka belediyenin küçük çalışmalar yapması kaçınılmazdır.

Geçen yıl yani 2 ay önce Kaymakam bey b Hayvan pazarı konusunda bir toplantı yapmış idi, yapılan toplantıda yapılacak küçük desteklerle acil yapılması gereken çalışmalar ortaya konmuş idi.

Hayvan Pazarında yapılması gereken önemli ve acil işler. 1- Pazar alanının girişinin tek kapıdan girilmesi sağlanmalı çevresindeki yıkık yerlerin mutlaka kapatılarak girişin kontrol altına alınması, 2- Pazar yeri mutlaka aydınlatılmalı, gece saatlerinde alış veriş yapan köylü insanlarımız satış sonrasında aldıkları paraların sahte olup olmadığını tespit etmek için zabıta kulübesinde mutlaka para sayma ve kontrol makinasının  bulunması şarttır, Hayvan pazarına zaman içinde çok sayıda sahte para girdiği ve malını satan insanların mağduriyet yaşadığı aşikardır, bu tedbirin alınması bölgede sahte para hareketini de önlemiş olacaktır. 3- Husus hayvan pazarına girişte mutlaka hayvanlar kontrollü içeri alınmalı, hastalıklı bölgelerden gelme ihtimali olan hayvanların girişi hiç taviz verilmeden önlenmeli, hayvan girişinin bulunduğu yerde yeterli sayıda zabıta ve mutlaka birden fazla Veteriner bulundurulmalıdır. 4- Husus; hayvan girişinin olduğu alandan geçerken mutlaka  DEZENFEKTE alanı olmalı, hiç değilse giriş yapan insanların ve hayvanların ayaklarındaki varsa mikrobik bir sıkıntı sağlıklı hale gelmesi sağlanmalıdır. 5- husus; hayvan pazarı giriş alanı  tahminen 500 metredir, bölgenin yazın tozdan, yağışlı zamanlarda  Çamurdan kurtulması  eski beton parkede olsa kaplanması sağlanmalı

Yukarda saydığımız hususular çok fazla para ihtiyacı gerektirmiyor, bu çalışmalardan sonra Niksar’da çok farklı bölgelerden hayvan alımı için insanların geldiği bilinmektedir. Niksar Hayvan pazarı çok büyük bölgeye hitap etmektedir, başka bölgelerden gelen insanların sağlıklı oturacağı bir alanın olmalı, insanların sağlıklı Çay içeceği, yemek yiyeceği alanların sağlıklı ve insan onuruna yakışır olmalı. Hayvan Pazarına gelen insanların ilk önce Tuvalet ihtiyacı sonrasında İbadet ihtiyaçları için sağlıklı ve temiz alanların olması sağlanmalı. Hayvan pazarında yapılması düşünülen ve önemli paraların harcanması için Pazar alanının üstünün kapatılma ihtiyacı uzun vadeli çalışmadır, bugün bu hizmetin yapılmasını istemek belediyenin var olan borçları karşısında yapılması zor olan bir hizmettir, pazarın üstünün kapatılması uzun vadeli bir çalışmadır, daha modern bir hayvan pazarı olması bölgede daha cazip hale gelmesi Sağlanmış olur, ticaretin hareketi olması halkımızın ekonomisine katkı sağlarken belediyemiz de  fazla gelir elde edecektir.

Niksar Tarım ve Hayvancılık ile geçinen bir şehirdir, pek çok alanda hizmetler devam etmektedir, Niksar’ın ekonomisi Tarım ve Hayvancılık üzerine olduğuna göre bu alandaki çalışmalar çok kıymetlidir.

Niksar 2020 yılı eğitim çalışmaları kapsamında küçük çalışmalarla önemli hizmetleri sağlıklı hale getirecek yapıdadır.

Daha öncede birkaç defa konuları gündeme getirmiştik, bir kez daha ortaya koymakta fayda var.

Ram; Rehberlik Araştırma Merkezi  Müdürlüğü mevcut binadan Niksar Danişmend Gazi Lisesi yanında bulunan ek binaya taşınmalıdır, mevcut bina sağlıklı eğitimin yapılmasına uygun değildir ve engelli ve sakat çocukların ve yaşlı insanların mevcut binaya giderken sıkıntılar yaşadığını hatırlatmak isteriz.

Niksar Engelliler Eğitim merkezi; bu eğitim merkezi engelli çocuklar için uygun değildir, bu hizmet binası halen Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet veren tek katlı binaya taşınmalı. Sağlık Meslek Lisesi de, eski Asil Nadir İlk okulu halen Özel İdare hizmet binası olarak hizmet veren binaya 2 şerden 4 sınıf eklendikten sonra , Sağlık Meslek Lisesinin Devlet Hastanesi yanında bulunan binaya taşınması uygun olacaktır.

Niksar Özel İdare hizmet binası da Hamidiye Köprüsü bölgesinde belediyeye ait olan bir alana taşınmalı, Özel İdareye ait olan Sağlık meslek Lisesi yanındaki boş alan Niksar Belediyesi ile, Hamidiye Köprüsü bölgesinde bulunan belediyeye ait bir bölge takas yapılmak üzere hizmet binaları sağlıklı hizmet vermesi sağlanmalıdır.

Niksar’da yapılacak olan hiçbir hizmet asla alternatifsiz değildir, yeter ki sağlıklı  düşünülerek ve gelecek yıllar planlanarak hizmet yapılması düşünülsün.

Günün Sözü: 2020 YILI Sağlıklı, Huzurlu geçmesi dileği ile.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.