Cemalettin Bilgin

2020 GİTTİ, 2021 GELDİ

Yeni bir yıla merhaba dedik.

Acısı ile tatlısı ile 2020 yılını bitirdik, 2021 yılına girdik.

Cenabı Allah 2021 yılının milletimize hayırlar getirmesini dileriz.

Her yıl mutlaka sıkıntılı süreçleri millet olarak yaşadık ama, 2020 yılında yaşanan felaketleri saymakla bitiremeyiz, en güzeli, yaşanan sıkıntıları bir tarafa bırakıp, yeni yıla, yeni güne sağlıklı mutlu bir şekilde girmek ve yıl sonuna kadar insan olarak, çevre olarak, bölge olarak, ülke olarak sağlıklı yaşamak için gayret etmek gerekir.

Yaşanlardan ders almak, yaşanacak sıkıntılara fırsat vermemek için gayret edelim.

2021 yılında mutlaka önümüze zorluklar çıkacaktır, çıkan zorluklar karşısında yılgınlık göstermeden, dimdik ayakta kalarak aşmayı bilmeliyiz.

Ülke olarak zorlu sınavlardan geçiyoruz.

2020 yılında çözülmesi gereken önemli olaylar vardı, inşallah 2021 yılı bu zorlu sınavları rahatlıkla geçmeyi Cenabı Allah bizlere nasip eder.

2020 yılında, Kan, Göz yaşı, Kin  ve nefret duyguları yoğunluk da idi, inşallah 2021 yılında kan ve göz yaşlarının olmadığı veya en az seviyede olacağı günlerin olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

Yılları, ayları, günleri sıkıntıya sokan insanlardır, inşallah Cenabı Allah fesatlık düşünen insanların fesatlıklarına mani olur, zararları kendilerinde kalır, yoksa yılların ayların, günlerin ne suçu olabilir ki?.

2020 yılında insan olarak, millet olarak çok sıkıntılar yaşayarak geçirdik.

2021 yılı; Dostluğun, kardeşliğin, insanlığın, huzurun, mutluluğun yoğun olduğu yıl olur.

2021 yılında beklenen hizmetler var tabi ki.

İnşallah Pandemi dönemi biter, insanlar başa gelen musibetlerden ders çıkartır, Cenabı Allah’ın kurallarına uygun hareket eder isek inanıyorum ki insanlığın başına hiçbir musibet uğramaz.

Dünyanın sağlıklı ve huzurlu olması biz insanların elindedir, yeter ki Allah’ın vermiş olduğu nimetlerin kıymetini bilelim, kurallara uygun hareket edelim ki, başımıza musibetler gelmesin.

2021 yılından beklentilerimiz mutlaka çok fazla, inşallah 2021 yılı dostluğun kardeşliğin, insanların özgürce ve insanca yaşadığı yıl olur.

Ülkemiz için zorlu bir yıl olacaktır.

Türkiye için her yıl zorludur, çünkü ülkemizin güçlü olmasını, büyümesini, komşuları ile sağlıklı, huzurlu yaşamasını isteyen sinsi hain küresel güçler bulunmaktadır.

Dış güçlerin dışında içimizdeki şerlerin varlıkları bile ülkemiz için tehlike olduğu bir zamanda dikkatli olmak zorundayız.

2020 yılında çok şükür Kıbrıs meselesi çözüldü, ülkemize sıkıntı yaratmadan, kardeşçe yoluna devam edecek Kıbrıs Cumhurbaşkanı seçildi.

Kıbrıs’ta yeni seçilen Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar’ın Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ve ülkemize hayırlar getireceğine yürekten inanıyoruz, Kıbrıs seçimi ülkemizdeki seçimler kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz.

2020 yılının en güzel müjdelerinden bir tanesi 30 yıla yakın işgal altında kalan Azerbaycan topraklarının Ermeni işgalinden kurtulmasıdır.

Can kardeşimiz Azerbaycan’ın topraklarının ermeni işgalinden kurtulması, Kıbrıs topraklarının Rumların elinden kurtulması kadar kıymetlidir.

Türk Ordusu, Başkomutan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleri ile Can Azerbaycan’a vermiş olduğu destek sayesinde Azerbaycan ordusu işgal altındaki topraklarını ermeni işgalinden 44 günde kurtardı, iki devlet tek millet olduğumuzu bütün dünyaya ilan etmiş olduk.

Güçlü Türkiye olma yolunda inşallah 2021 yılında yapılacak mücadeleler sayesinde başarıyı tam olarak yakalamış olacağız.

2021 yılında, terör meselesini kökten inşallah çözülecek, Irak, Suriye meseleleri de çözülecektir.

2020 yılında ABD ile devam eden sıkıntılar 2021 yılında orta halli devam edecektir.

ABD kendi iç meselelerini çözebilirse, artık dünyada nereleri karıştırmak için çalışma yapar bunu göreceğiz, ülkemizi rahat bırakmayacaklarını biliyoruz, her şeyden önce Türkiye’mizi kendi egemenliklerine almaya devam etme isteklerinden dolayı zorlu bir yıl olacaktır.

ABD nin ülkemiz üzerindeki egemenlik istekleri hiç bitmedi bitmeyecektir de, lakin ABD nin ülkemiz üzerindeki güç gösterisi, içimizdeki siyasilerin ülkemiz menfaatine değil, ABD menfaatleri üzerine siyaset yapmaları ülkemizde sıkıntı yaratmaktadır, şayet siyasetçiler ABD kontrolünden kurtulup bağımsız Türkiye menfaatlerine yönelik siyaset yaptıklarında ABD nin baskısının hiçbir anlamı olmayacaktır!.

ABD yine çeşitli bahaneler uyduracaktır, bugün S400 savunma silahını bahane ederek ülkemize baskı kuruyor, S400 meselesi çözülmüş olsa bile ABD ülkemiz üzerindeki baskısını asla kaldırmayacaktır. Çünkü; ABD ülkemizi “Orta Doğunun ileri karakolu” olarak görmeye devam etmek istiyor!.

2021 yılı inşallah kolay bir yıl olur, diyoruz ama, zorlu sınava sene bitmeden devam ediyoruz.

2020 yılının en sıkıntılı zamanı Konona19 hastalığının bütün dünyayı sardığı gibi ülkemizi de sarmıştır, çok şükür ki alınan tedbirler sayesinde büyük bir felaket önlenmiştir.

2020 yılında meydana gelen hastalığın ilk zincir halkası inşallah bulunan aşı sayesinden kopacak, hastalık seviyesi düşecektir.

Ülkemiz de yapılan aşı çalışmaları sağlıklı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz, inşallah aşı çalışmaları neticelenir, milletimiz huzurlu bir şekilde aşı yaptırmak için sırası bekler.

Aşı konusunda halkımızın tereddütleri halen devam etmektedir, bunun en büyük nedeni ilk üretimi yapan Çin devletine olan güvenin yeterli olmaması!.

Bazı vatandaşlar; “hastalık Çin’den yayıldı, neden Çin’de üretilen aşıya güvenelim?” diyor, bu sorunun cevabını versek de fayda etmiyor.

Bizler devletimizin yetkililerine güveniyoruz, onlar halkımızın hastalıktan kurtulması için bir çalışma yapıyorlarsa onlara güvenimiz tamdır.

Millet olarak 2020 yılında çok sıkıntı çektik, inşallah 2021 yılında daha sağlıklı, daha mutlu, daha huzurlu günler yaşarız.

Cenabı Allah yeni yılda milletimizi bütün sıkıntılardan korusun. Amin

Günün Sözü: YENİ YILA, YENİ UUTLARLA GİRDİK, KUTLU OLSUN.

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.