EDİTÖR

SEÇİM BİTTİ ÇIRPINMA BAŞLADI!

Gün dediğiniz nedir ki?, başlar ve biter.

2014 seçimleri yapılalı 5 yılı geçti, eh 2019 seçimleri de yapılalı 13 gün oldu, kaldı kaç gün?.

31 Mart seçimlerini kazanan kişiler artık 1 Nisan tarihinden sonra günlerini saymaya başlamışlardır, “aha gitti bir gün, aha gitti 3 gün derken bir de bakmışsınız 2023 senesi gelip çatı vermiş.

Sayılı günler çabuk geçermiş, 5 yıl ne ki, seçimler yapılalı 13 gün geçmiş hayat devam ediyor, sabah kalkıyoruz, birde bakmışız ki akşam olmuş, akşam yat sabah kalk hayat devam ediyor.

Seçimler oldu geçim başladı, eh artık seçimler yapıldığına göre kazananlardan hizmet bekleniyor.

Vatandaş olarak seçimlerde oy verdiğimiz insanlardan hizmet bekliyoruz, seçimlerin amacı seçilen insanların halka hizmet yapmasını amaçlıyor.

Peki seçim öncesinde belediye başkanlarının yapmış olduğu seçim vaatleri gerçek olur mu?, inşallah olur.

Seçim öncesi seçmenlere çok büyük vaatler yapıldı, aslında çok büyük de dememek gerekir her kes yapabileceği vaatleri yapmıştır mutlaka.

Seçim öncesi ve seçim sonrası insanlar farklı görüntüler vermeye başladı.

Seçimde kaybedenlerin etrafında kimseler kalmamış, kazanan kişilerin etrafı insanlar etten duvar örmeye başlamışlar sanki seçimler yeniden başlayacak gibi gruplar halinde insanlar kazanan kişinin etrafını sarmışlar.

Gün dediğiniz nedir ki, daha dün gibi seçimler yapılalı 13 gün oldu, zaman hızla akıp gidiyor, kanan kişiler bu gidişle 6 ay kutlama programı yaparlar, sonra şu veya bu gerekçelerle zaman hızla akıp gider.

Peki seçim zamanında vaat edilen işler ne olacak?.

Belediyeler gördüğümüz kadarı ile borç batağında, borç batağında değilse bile ciddi ekonomik sıkıntı içindeler, 5 yıl hal vurup harman savururcasına para harcayanlar, ayaklarını yorganlarına göre uzatmayanlar, görev yaptıkları sürede belediyeleri borcun batağına sapladılar.

Seçim bitti geçim başladı dedik, devranın dönmesi önemli.

Ülkemizde sistem bir birine öyle bağlı hale gelmiş ki, zincirin bir tanesi paslanınca diğer zincir halkası yerinden hareket edemiyor.

Çarkların dönmesi gerekiyor, dönen çarkların dişlisi pas tutmuş ise nasıl dönecek?.

Çarkların dönmesi için zincirlerin temizlenmesi gerekiyor, çark  dişlileri pas tutmuş temizlenmesi gerekiyor, temizlenmesi için malzeme gerekiyor, dişlinin temizliğini yapacak malzeme için para kaynağı gerekiyor.

Belediyelerdeki çarklar dönmez olmuş, dişliler pas tutmuş pası temizleyecek para kaynağı gerekiyor.

Öyle ya seçim bitti geçim başladı, her Pazartesi günü pazarı gezmeye çalışırım, alış veriş yaparken almadığım ürünlerinde fiyatlarını sorarım, alacağım ürün yüksek fiyatsa asla almam!..

Benim pahalı ürünü almam ve tüketme işi çözmüyor, gerektiğinde yanlışı protesto etmesini bilmek gerekir, herkes konuşur ama, “hadi icraata” deyince kimseyi göremez iseniz işte sıkıntı orada başlıyor.

Bu hafta pazardan hiç alış veriş yapmadım; Elma 3-4-5-6 ve 7 TL yazıyor, Ayva 9 TL yazıyor bunlar mevsimin yiyecekleri Muz 14 TL yazıyor, bu ürünler zamanın yiyecekleri.

Nisan ayındayız, henüz Domates, Biber, Patlıcan almıyorum, bu ürünlerin mevsiminde yani Mayıs, Haziran, Temmuz Ağustos aylarında almaya başlarız, Ağustos Eylül aylarında en kaliteli ve lezzetli olduğu zamanlarda biraz fazla ürün alırız, evde hanımlar boş durmasın, kış ve Bahar ayının ilk günlerine yetecek ürünler yapılıyor.

Her ürün mevsiminde yenmeli, bize büyüklerimiz böyle dediler.

Bahar günleri tüm ürünlerin en az üretildiği, ürünlerin en zayıf olduğu günlerdir, bu arada döneminde dolaplara konan ürünler ortaya çıkar, mevsiminde en az ürün olduğu günlerde Doğanın vermiş olduğu yeşillik ürünler kullanmakta fayda var.

Biz seçimlerin başlangıcından sonunda ne olacak?, diye başladık takıldık sebze ve meyveye.

Hayatın bir bütün olduğunu yazdığımız yazının içinde görüyoruz, öyle ya seçi bitince geçim başlıyor, geçim deyince her kesimi her yaştaki insanı ilgilendiriyor.

Belediyeler borç sarmalında, yeni seçilenlere vatandaş belli tölarans tanıyacaktır ama ikinci ve 3. Kes seçilenler şayet borç batağında ise 5 yıl zor dolacaktır.

Hükümet ekonomik sıkıntıları çözmek için bir dizi tedbirler alıyor, seçim öncesinde belediyeleri uyarmıştı, tasarruf için makam araçları, özellikle lüks araçları satın, yüksek ve lüks harcamalardan kaçının” demişti, bakalım Hükümetin tasarruf teklifine hangi belediye başkanları katılacak?.

Belediyelerde tasarruf çok önemli, her kurumda tasarruf önemli lakin yapan olursa.

Devlet bazı kurumları eldeki imkanları o kadar hovardaca kullanıyor ki, anlatmak çok zor ama devletin çok önemli bir kuruluşu yani Para toplayan Maliye ve Hazine Bakanlığı bünyesinde bulunan Mal Müdürlüğünde ödenek mi yok?, nedir bilmiyoruz, vatandaşlar olarak Mal Müdürlüğü Veznesine para yatırmaya giden insanlar uzun zaman beklemek zamanla kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar.

Pek çok kurum para içinde cirit atarken Para babası olan Maliye Bakanlığının birimi mal Müdürlüğüne para yatırmak için giden insanlar; “bu nasıl bir iş, vatandaş para yatırmaya geliyor Bilgisayar Sistemi iyi çalışmayan Maliye Bakanlığının bir birimi ile karşılaşıyoruz” diyor.

Tasarruf bu ülkede şart mutlaka ama bazı önemli kurumlar “tasarruf engeline takılmamalı, özelikle Maliye Bakanlığı veznesi.

Zor günlerden geçerken herkes üzerine düşeni yapmalı, gerçekten de sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; “memlekette Beka meselesi var” bunu ne garip ki bazı insanlar anlamamak için direnç gösteriyor.

Günün Sözü: Öyle zamandayız ki, Karılar Koca, Cahiller Hoca olmuş!.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.