Cemalettin Bilgin

2019-20 EĞİTİM YILI BAŞLADI

Ülke genelinde 2019-20 Eğitim ve Öğretim yılı başladı.

Niksar’da yeni eğitim yılı başladı, iki aşamalı açılan okullar öğrencilerin ilk sınıflarla buluşması, ilk okul 1, Orta Okul 1, Lise okulları 1. sınıflar 2 Eylülde okulları ile buluşurken, tüm okul öğrencilerinin okul ile buluşması  09.09.2019  Pazartesi günü gerçekleşti.

Niksar’da eğitime 9358 öğrenci ile başlandı 52 Okul 3 özel Eğitim Kurumu ve 2 Yurt ile ilk zil çalmış oldu.

Niksar’da Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerin 847 İlk Okul, 1043 öğrenci Lise dengi okullarında taşımalı sistemle eğitim başlamış oldu, taşımalı eğitime devam eden öğrencilerin bir kısmının yemekleri Niksar Anadolu Endüstri Meslek Lisesin de yapılıp öğrencilere hizmet verecek, bir kısım öğrencinin yemek ihtiyacını Niksar Öğretmen Evinin vereceğini yetkililerden öğrenmiş olduk.

Taşımalı servislerde eğitim gören öğrencilerin taşınmasında sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını görüyoruz, okul öğrencilerini taşıyan araçların gerekli kontrolleri yapılarak servise çıkartılması doğru bir çalışmadır, ayrıca bazı okul servis sürücüleri öğrencileri beklemeyip bıraktıkları ifade ediliyor bu konulara dikkat edilmesi gerekir.

Yeni eğitim yılına öğretmen açığı olmadan giriliyor olduğunu görüyoruz, kadrolu öğretmenler dışında “ücretli öğretmenlerle öğretmen açığı kapandığını yetkililer ifade etti, yeni eğitim yılında 761  kadrolu öğretmen 21  ücretli öğretmenle başlamış olduk.

2019-20 Eğitim ve Öğretim yılında taşımalı eğitime devam eden ilk okul ve Orta Okul olarak, Toki Ulucan Eğitim kurumu, Atatürk Eğitim kurumu, Gazi  Ahmet Eğitim ve Aysel Nadide Başar Y.İ.B.O taşımalı sistem içindeki okullarımız.

Yeni eğitim yılında Niksar İmam Hatip Ortaokulunda sıkıntı gözüküyor, okulun yanlış bölgeye yapılması, okulun öğrenci kapasitesini her geçen gün düşürüyor, okuldaki öğrencilerin yatılı olmaması da sanırım öğrencilerin ilgisini çekmiyor.

İmam Hatip Ortaokulu için uygun bir bina bulunduğu halde neden bina sıkıntısı çözülmüyor? devletin şehir içinde binası varken, halen bina sıkıntısının çözülmemesi de düşündürücüdür.

Yeni eğitim yılında bazı sıkıntılar çıkabilir bunlarda zaman içinde çözülecek meselelerdir, inşallah 2019-20 eğitim yılında sağlıklı bir başlangıç  ve sağlıklı bir eğitim yılı son bulur.

Yeni eğitim yılında 15 Şubat tatili dışında 2 defa 1’er haftalık tatil sanırım öğrenciler için güzel olacaktır, artık öğrenciler kendilerine verilen bu kadar mükemmel imkanlar karşısında iyi bir eğitimi tamamlamalıdır.

Yeni eğitim yılında okul masraflarının çokluğu velilerin canını yakıyor gibi gözüküyor, öğretmenler okulların açılması ile birlikte öğrencilere ilerleyen zamanda kullanacakları malzemeleri aldırmaları uygun olacaktır.

Veliler çocuklarına her bayram zamanı mutlaka hediye olarak kıyafet alırlar, çocuklar hangi kıyafet isterse onlar alınır, okulların açılışı da bir Bayram olarak görmek gerekir ve velilerimiz aldıkları malzemeleri çocuklarına “Okul Bayramı”  olarak aldıklarını düşünsünler,  bayramlar coşku ile kutlanıyor, okulların yeni eğitime başlaması yine coşku ile yapılıyor.

Veliler şimdi şanslı, öğrencilerde şanslı, çocuklar sınıflara ilk adımlarını atınca okul kitapları ile karşı karşıyalar, yani okul kitapları için kuyruğa girmiyorlar, bu çok önemlidir, AK Parti Hükümeti velileri okul kitabı kuyruğuna girmeyi durdurdu, ama ortaya yeni bir sıkıntı çıktı, okulların açılması ile birlikte öğretmenler çocukları veya velileri yardımcı ders kitapları için kuyruğa sokuyorlar! bence Milli Eğitim Bakanlığı buna çözüm bulmalıdır, Bakanlık genelge göndererek “OKULLARDA DERS KİTAPLARINI OKUTUN” dese de, öğretmenler devletin verdiği  ders kitapları yerine yardımcı ders kitaplarını tercih etmeleri doğru değil, bu konuya yerel yöneticiler çözüm bulmalıdır.

Veliler şikayetlerini okul yönetimlerine veya Milli Eğitim yetkililerine yapmaktan kaçınıyorlar, neden mi? baskıcı bir yönetim ve tepki veren yöneticiler olduğu için, yapılan şikayet karşısında; hangi öğretmen kitap al diyor, bana yazılı şikayet ver” dendiği zaman, veliler öğrencilerinin sıkıntıya düşeceğini bildikleri için şikayetlerini hür bir şekilde çekinmeden bizlere yapıyor.

Okulların eğitime başladığı bu günlerde okul kitaplarının yüzünü açmadan, yardımcı ders kitaplarının alınması için baskı yapılması asla tasvip edilemez, bu konular velilerin canını yakıyor, ailelerde huzursuzluklar yaratıyor.

Okulların açılması ile birlikte  yapılacak çok şey olabilir ama, en önemli nokta bizce okullarda açılması gereken kursların hemen öğrencilere duyurulmasıdır, öğrenciler açılan kurslara neden ilgi göstermiyor? bu sorunun cevabı çok önemlidir.

Eğitimde kalitenin en önemli noktası ilk önce ders veren öğretmenin öğrenciye dersi sevdirmesi, sağlıklı bir eğitimin verilmesidir devamında öğrenciye ek takviye yapılması gerekirse mutlaka okulda açılması istenen kurslara ve etütlere çocukların katılarak, sınıfında alamadığı verimli derslerini açılan kurslarda telafi edilmesidir.

Okul idarelerinin şunu yapmasını bekliyoruz, her öğretmen başarılı olmalıdır, ama her  öğretmen ne yazık ki başarılı değildir veya var olan bilgisini öğrencilere satmakta zorluk çekmektedir, öğrenciye ders satmakta zorluk çeken öğretmenin sıkıntısını öğrenciler bir başka öğretmenden kurs alarak telafi etmesi mümkündür, kursların açılış nedenlerinden bir tanesi de budur.

Okullarda açılacak kursları, derslerde öğrenciye başarılı satış yapan öğretmenlere verilmelidir, satışta başarılı olamayan öğretmenlere kurs açılıp verildiğinde öğrencilerin kurslara katılmaması normaldir.

Doğrular bazen acıdır, ama gerçekleri konuşmaktan kaçmamak gerekir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni eğitim yılı açılışında öğrencilere yönelik olarak şu sözleri değerlidir; çocuklar soru sormaktan, sorgulamaktan çekinmeyin, sorun, sorgulayın” diyerek onlara rehberlik yapan sözleri sarf etmesi çok anlamlıdır, doğrudur.

Yeni eğitim yılının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz, ancak şu çirkin hareketi de not etmekten üzülüyor ve not düşüyoruz.

Yerde ekmek görünce kaldırıp üç kere öpüp alnına koyan bir nesildik.

Liseye yeni başlayan öğrencilere “simit atma töreni” düzenleyen bir gençlik.Hani imanlı ihlaslı bir gençlik yetiştirecektik. Sadece yazıklar olsun Kadıköy Anadolu Lisesi  öğretmen ve yöneticilerine.

Günün Sözü: BEN ÖĞRENCİLERİN; ZEKİ, AHLAKLI YETİŞMESİNİ İSTERİM. AHLAKLI VE ZEKİ ÖĞRENCİLERİ MESLEĞİNİ GERÇEKTEN SEVEN ÖĞRETMENLER YETİŞTİRİR.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.